Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου πνευματική σύναξη με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο στον Ιερό Ναό της της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στη Σόφια.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του ηγουμένου της μονής Εσφιγμένου ,”Μήνυμα από το Περιβόλι της Παναγίας”, το οποίο εκδόθηκε στη βουλγαρική γλώσσα, από την μονή του Μαυροβουνίου, Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος συστήθηκε στο κοινό από τον ηγούμενο της μονής του Μαυροβουνίου, Αρχιμανδρίτη Νικάνορα, ο οποίος είναι ο βασικός διοργανωτής της επίσκεψης των πατέρων του Αγίου Όρους, καθώς και ο επιμελητής της συγκεκριμένης έκδοσης.

Με μια πνευματική ομιλία, ο προσκεκλημένος ηγούμενος παρουσίασε το νέο του βιβλίο, ενώ απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι πιστοί.
Την παρουσίαση του βιβλίου τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους ο Επίσκοπος Μπελογράντσικ κ. Πολύκαρπος, καθώς και πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Το βιβλίο πραγματεύεται θέματα της αγάπης του Θεού για τον κόσμο, νηστείας και πνευματικής φροντίδας, ελπίδας και εμπιστοσύνης στον Κύριο. Το παράδειγμα της ζωής που μας έδωσε η Παναγία, καθώς και το μήνυμα του Αγίου Όρους στην ανθρωπότητα. Τη μετάφραση του βιβλίου επιμελήθηκε η Anula Hristova.

Όλοι οι παρόντες έλαβαν ως δώρο το νέο βιβλίο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου.

πηγή: bg-patriarshia.bg

επιμέλεια: Συμεών Τριανταφυλλίδης ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.