Γράφει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Στη Ρουμανία από 27 έως 28 Οκτωβρίου 2017 θα μεταβεί ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως συμπεριλαμβάνει τη συλλειτουργία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας τη Ρωσίας την ημέρα μνήμης του ουρανίου προστάτου του Βουκουρεστίου Οσίου Δημητρίου του Βασαράβου καθώς και τη συμμετοχή στις πανηγυρικές εκδηλώσεις με αφορμή τη δεκαετή επέτειο αναρρήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρουμανίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ρουμανίας και αργότερα ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος θα ομιλήσει ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην πανηγυρική συνεδρίαση, η οποία συνέρχεται εξ αφορμής της Χρονιάς Μνήμης των προστατών της Ορθοδοξίας κατά τη διάρκεια του θεόμαχου καθεστώτος στη Ρουμανία.

Στις ὡς άνω εκδηλώσεις επίσης προσεκλήθησαν Προκαθήμενοι και εκπρόσωποι λοιπών κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη Ρουμανία μεταβαίνει ο Πατριάρχης Κύριλλος

 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα ομιλήσει ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην πανηγυρική συνεδρίαση, η οποία συνέρχεται εξ αφορμής της Χρονιάς Μνήμης των προστατών της Ορθοδοξίας κατά τη διάρκεια του θεόμαχου καθεστώτος στη Ρουμανία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.