Στην Κύπρο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα, στις εκδηλώσεις Μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ επισκέφθηκε των Αρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη καθώς και τη Μονή Κύκκου.

Στη Μονή Κύκκου και τον Τάφο Μακαρίου
Ο επικεφαλής της ΔΣΟ κατά την παραμονή του στη Μεγαλόνησο μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, όπου ξεναγήθηκε από τον Έφορό της μοναχό Αγαθόνικο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη Μονή είχε υπηρετήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄, ως δόκιμος μοναχός. Κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εκεί γίνονταν συναντήσεις του Μακαρίου με τον Γεώργιο Γρίβα (Διγενή), στρατιωτικό αρχηγό της οργάνωσης. Στην Μονή υπάρχει και η γνωστή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, που κατά την παράδοση φέρεται να είναι αγιογραφημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, ενώ λειτουργεί και Μουσείο στο οποίο εκτίθενται εκκλησιαστικά κειμήλια, χειρόγραφα, αλλά και αρχαία αντικείμενα.

Τέλος, ο ΓΓ της ΔΣΟ επισκέφθηκε το Θρονί, όπου σε περιόδους ανομβρίας οι πατέρες της μονής λιτάνευαν την εικόνα της Παναγίας, και στην κορυφή του βουνού, την τοποθετούσαν σε ξύλινο θρόνο, τελώντας παράκληση για τερματισμό της ανομβρίας. Στο Θρονί βρίσκεται και ο τάφος του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπου Μακαρίου Γ’.

Στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς
Ο Έλληνας βουλευτής είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον αρχηγό, με τον οποίο είναι παλαιοί γνώριμοι, καθώς πριν έλθει στην Κύπρο υπήρξε Αρχηγός της Α΄ Στρατιάς, που εδρεύει στη Λάρισα. Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε «στην αυξανόμενα προκλητική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, φθάνοντας στο σημείο να αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, όπως τόνισε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας», και υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία, δέσμια του μεγαλοϊδεατισμού της, έχει καταστήσει την Τουρκία παράγοντα αστάθειας στην γενικότερη περιοχή, και απαιτείται ενότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών προκλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο». Πριν τη συνάντηση με τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.