ΕΠΙΔΟΜΑ 534 ΕΥΡΩ : Ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) ευρώ στους δικαιούχους της περίπτωσης α' του άρθρου 2, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για τους οποίους παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 300 ευρώ για το μήνα Μάιο σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων καθώς στις επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ) ανάλογα με τον ΚΑΔ που ανήκουν.

Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 25η Ιουνίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

Θυσίες για 300 ευρώ ζητά από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες η πολιτεία. Στην κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρονται οι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου να πιστωθεί η ειδική αποζημίωση για το μήνα Μάιο.

Ανάμεσα στους όρους είναι η ανάρτηση αφίσας Α3 στην επιχείρηση για ενημέρωση του κοινού ότι δίνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουν και στην ιστοσελίδα της επιχείρησης την οικονομική ενίσχυση αλλά και να φυλάξουν για δέκα χρόνια τα παραστατικά σε περίπτωση που πρέπει να διαβιβαστούν στις υπηρεσίες της ΕΕ.

Μάλιστα η ΚΥΑ προειδοποιεί ότι θα γίνουν και έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι όροι.

Πληρωμές ύψους 8,9 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Από τις 12/06/2020 έως τις 15/06/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 8.980.686,34 € σε 16.849 δικαιούχους.

Από το παραπάνω ποσό τα 5,2 εκατ. ευρώ είναι πληρωμές ήσσονος σημασίας (de minimis) σε 9.172 παραγωγούς, ενώ 1.37 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης σε 6.985 δικαιούχους.

Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν σε προγράμματα όπως η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, δασώσεις, νέοι γεωργοί, γενετικοί πόροι κ.ά.

Μιας εβδομάδας δουλειά η εξόφληση βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας

Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι τόσο νωρίτερα θα βγει η παρτίδα πληρωμής για Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία του 2019, δίνοντας τόπο στους αρμοδίους να καταπιαστούν με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.

Οι καταστάσεις συµµόρφωσης φεύγουν από τα περιφερειακά υποκαταστήµατα για να «µαζευτούν» στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου και θα τρέξουν οι απαραίτητοι διασταυρωτικοί έλεγχοι για να βγει η παρτίδα πληρωµής και να πιστωθούν οι λογαριασµοί των δικαιούχων.

Ο προγραµµατισµός του Οργανισµού τοποθετεί την εν λόγω πληρωµή από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Σηµειωτέον ότι τον δρόµο άνοιξε η δηµοσίευση στη ∆ιαύγεια δύο αποφάσεων, µε τις οποίες εγκρίνεται η πίστωση 29,2 εκατ. ευρώ και 26,9 εκατ. ευρώ για εξόφληση παραγωγών για το έτος εφαρµογής 2019.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.