Τη Μαλεσίνα που έχει πληγεί από τον κοροναϊό επισκέφθηκε την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Μητροπολίτης πήγε αρχικά στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας και τέλεσε μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό και έστειλε ένα μήνυμα αγάπης, παρηγοριάς και ελπίδας για όλους

Επιπλέον, ο σεβασμιώτατος ήρθε σε επικοινωνία με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν από τον κοροναϊό και, όπως είπε, περισσότερο έλαβε παρηγοριά και ελπίδα παρά έδωσε.

Όλες οι κρίσεις και οι δοκιμασίες, τόνισε, απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό.

Σημασία έχει, πρόσθεσε να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά.

«Θα ήθελα» είπε, «σε αυτό το κοιμητήριο να βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχει πανδημία και να πουν αυτά τα λόγια αν τολμούν και αν έχουν καρδιά μπροστά στο πένθος αυτών που έχουν αποχαιρετήσει δικούς του ανθρώπους».

Σύμφωνα με το tvstar.gr, πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων.

Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και του δήμου Λοκρών θα βγουν πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία.

Μέσα από κοιμητήριο θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας νίκης και Ανάστασης, πως με την βοήθεια του Χριστού, μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο και την πανδημία.

Μετά το κοιμητήριο ο σεβασμιότατος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.