Η κ Αγγελοπούλου κατά την άφιξη της στην Μυτιλήνη δήλωσε εντυπωσιασμένη από το νησί της Λέσβου και τον πολιτισμό της.

Στην Λέσβο περιοδεύει σήμερα η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η κ Αγγελοπούλου κατά την άφιξη της στην Μυτιλήνη δήλωσε εντυπωσιασμένη από το νησί της Λέσβου και τον πολιτισμό της.

Στην αρχή συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κυτέλη ο οποίος την περίμενε στο Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Παναγιώτη Τσακίρη.

Εκεί εντυπωσιασμένη από την αρχιτεκτονική του παλαιού Δημαρχείου συνομίλησε με τον δήμαρχο για τις προοπτικές που έχει η Λέσβος με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της ενώ στο τέλος της χάρισε αναμνηστικά.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Στην συνέχεια πεζή μεταφέρθηκε στο κτήριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου την περίμενε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Στην περιφέρεια ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αφού καλωσόρισε την κα Αγγελοπούλου συνομίλησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Ο κος Μουτζούρης μάλιστα παρακάλεσε την κα Δασκαλάκη να παρέμβει ώστε τα σκηνικά της ταινίας Σμύρνη μου Αγαπημένη από τον Πειραιά να μεταφερθούν στην Λέσβο και να στηθούν σε χωρίο του νησιού.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς του νησιού στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου όπου την περίμενε και μια έκπληξη καθώς η άφιξη της στην αίθουσα έγινε με το άκουσμα παραδοσιακών σκοπών υπό τους ήχους σαντουριων της Αγιάσου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των δημάρχων του νησιού και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Αργότερα ή κα Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί το μουσείο Θεοφίλου ενώ λίγο πριν την αναχώρηση για Αθήνα θα βρεθεί στην Αγία Παρασκευή όπου θα φυτέψει μια υπεραιωνόβια ελιά βάρους 8 τόνων στον αύλειο χώρο του Κέντρου Μελέτης Πολιτισμικού τραύματος και Γενοκτονιών.

Την πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 συνοδεύει στην Λέσβο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.