Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει την έλευση της Τιμίας Κάρας της Αγίας Υπομονής από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου από το Λουτράκι της Ελλάδος. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 8:00μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πανηγυρική αγρυπνία. Την Τιμία Κάρα θα προσκομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο ναό για προσκύνηση μέχρι την Παρασκευή 4 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα αναχωρήσει. Κατά το διάστημα της παραμονής της Τιμίας Κάρας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Σφαλαγγιωτίσσης ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή των Μυροφόρων 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης της Μονής, Ευγενικής Μοναχής υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας πατρός Αθανασίου. Η ενθρόνιση θα τελεσθεί κατά την διάρκεια Θείας Λειτουργίας που θα αρχίσει στις 7 το πρωί. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος.

Ο Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου διοργανώνει παιδικό πανηγύρι με την επονομασία «Στου Αρχαγγέλου την Αυλή» αύριο Κυριακή 22 Απριλίου από τις 9:30 το πρωί μέχρι της 12:30 μμ στο προαύλιο του Ναού. Το παιδικό πανηγύρι θα περιλαμβάνει δωρεάν πρόγευμα για όλους και στην συνέχεια θα γίνουν παιχνίδια όπως Survivor, ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, φουσκωτό, ζωγραφική, χειροτεχνία, λαϊκά παιχνίδια, και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια. Τέλος θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την μουσική σχολή Διαμαντίδου και την σχολή χορού «Το λουλούδι» Στέλιος – Ερατώ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 6:30 μμ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου. Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Βουνί ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 5 μμ θα τελεσθεί εσπερινός και την επομένη Δευτέρα 23 Απριλίου το πρωί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Οι ακολουθίες θα τελεσθούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην κοινότητα.

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Ερήμης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει το ομώνυμο σπήλαιο του Αγίου που βρίσκεται στην κοινότητα Ερήμης. Σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου στις 6μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός.

Αύριο Κυριακή 22, Απριλίου στις 8 το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Γεωργίου και την Δευτέρα 23, Απριλίου στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και στη συνέχεια η παράκληση προς τον άγιο Γεώργιο. Μέχρι και τη Δευτέρα θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου ανακοινώνει ότι η Πανήγυρης του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που εορτάζεται στις 23 Απριλίου, θα εορτασθεί αύριο Κυριακή των Μυροφόρων 22 Απριλίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται 1 χιλιόμετρο δυτικά της κοινότητας.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 5:30 μμ θα τελεσθεί εσπερινός και την επομένη στις 5 το πρωί όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 8:30 μμ θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας αύριο Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ακρούντας την Τρίτη 24 Απριλίου στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η ανάσταση του Χριστού στη σύγχρονη πραγματικότητα». Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος.

Η Επιτροπή Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 24 Απριλίου στις 7:30μ.μ. θα ψαλεί η παράκληση προς τους Αγίου Λουκά τον Ιατρό και Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα εκτίθενται προς προσκύνηση μέρος από τα ιερά λείψανα των Αγίων Λουκά του Ιατρού, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και των Αγίων Ευμενίου και Παρθενίου.

Η Δεξαμενή Σκέψης Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας σας προσκαλούν σε ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου με θέμα «Κοσμάς ο Αιτωλός ο φωτιστής του γένους- ο προφήτης»..

Ομιλητής θα είναι ο δρ. Τρίτος Μιχαήλ κοσμήτωρ καθηγητής στο τμήμα ποιμαντικής και κοινωνικής θεολογίας της θεολογικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Ο ενοριακός σύνδεσμος γυναικών της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο φιλανθρωπικό τσάι, την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο. Το τσάι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της εκκλησίας ΠΕΤΡΟΠΑΥΛΕΙΟ και τα έσοδα θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας. Εισιτήρια προς 8 ευρώ προπωλούνται από τις κυρίες της ενορίας.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου διοργανώνει το Σάββατο 5 Μαΐου προσκυνηματική εκδρομή στις Ιερές Μονές Παναγίας Σαλαμιώτισσας (όπου θα γίνει εκκλησιασμός), Αγίου Νεοφύτου και Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας. Αναχώρηση από τον Ναό στις 6:30 το πρωί. Κόστος συμμετοχής €25 συμπεριλαμβανομένου γεύματος σε τοπικό εστιατόριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.