Στο συνέδριο μοναχών συμμετέχουν περίπου 300 καθηγούμενοι και καθηγούμενες των ιερών μονών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 15 Ιουλίου 2021, στην Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ, άρχισε το συνέδριο των μοναχών και μοναζουσών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο πρωθιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς, ομιλητής της UOC, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για το συνέδριο.

Σύμφωνα με αυτόν, συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι περίπου 300, πολλούς από τους οποίους ο ιερέας είδε για πρώτη φορά: «Ένα πράγμα όταν διαβάζετε στατιστικά στοιχεία και άλλο πράγμα όταν βλέπετε τόσους πολλούς μοναχούς και μοναχές, και είναι μόνο καθηγούμενοι και καθηγούμενες (και όχι όλοι οι μοναχοί, οι οποίο είναι περίπου 5000 στην UOC), πολλούς από τους οποίους βλέπω για πρώτη φορά».

«Υπέροχη ατμόσφαιρα, μοναστική. Τι σημαίνει αυτό; Ήσυχη, γαλήνια, ήρεμη ατμόσφαιρα. Πριν ξεκινήσει η συνεδρία, οι καθηγούμενοι και καθηγούμενες μιλάνε άτυπα μεταξύ τους, αλλά όχι δυνατά. Δεν υπάρχει θόρυβος και βουητό, όπως συμβαίνει σε συνέδρια όπου συγκεντρώνονται τριακόσιοι συμμετέχοντες. Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί συμμετέχοντες και δεν υπάρχει συνηθισμένος θόρυβος. Έχω πάει σε πολλά συνέδρια και ξέρω τι γίνεται, οπότε προσέχω τέτοιες λεπτομέρειες», έγραψε ο πρωθιερέας Νικολάι.

Είπε ότι η συνεδρία πραγματοποιείται στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας του Ποτσάεφ, καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα χωρούσαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας, όπου συνήθως γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις.

«Τα πρόσωπα των μοναχών τραβούν την προσοχή. Ειδικά τα πρόσωπα των μεγαλύτερων σε ηλικία μοναχών. Τα πρόσωπα είναι καθαρά, φωτεινά, απεικονίζουν μια αντανάκλαση της ήρεμης χαράς, πνευματικής γαλήνης και, θα έλεγα, μια αντανάκλαση της αιωνιότητας. Δεν έβγαλα φωτογραφίες, γιατί ήταν κάπως ενοχλητικό. Είναι υπέροχο που πραγματοποιείται ένα τέτοιο συνέδριο», συνόψισε ο ομιλητής της UOC.

Νωρίτερα η ΕΟΔ έγραψε ότι η Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό τον Μακ. Μητρ. Ονούφριο έχει 255 μονές, στα οποία κατοικούν 4548 μοναχούς και μοναχές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.