Με λαμπρότητα και κατάνυξη και υπό τις υγειονομικές διατάξεις τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Νικάνδρου Επισκόπου Μύρων Λυκίας του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Στύρων όπου ιερούργησε ο εκ Στύρων καταγόμενος άγοντας τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος. Κατά τη Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ. Αρχίμ. Γεράσιμος Παρίσης, ιερείς και διάκονοι της επαρχίας Αλιβερίου και Καρύστουμ καθώς και ο εφημέριος του ιερού ναού π. Δημήτριος Κανέλος.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος αναφέρθηκε περιληπτικά στον βίο του συνώνυμου εορτάζοντος Αγίου και στους συν αυτώ εορταζόντες αγίους, μεταξύ του οποίου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη όπου ιερό λείψανο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την λαμπρή και τιμητική παρουσία του στην εορτή, όπου ελάμπρυνε το αναλόγιο με τις φιλόμουσες ψαλτικές γνώσεις, ευχήθηκε έτη πολλά στην πολυετή και καλίκαρπη ποιμαντορία του εις την μητροπολιτική επαρχία της Καρυστίας και Σκύρου καθώς επίσης και προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν και τίμησαν την εορτή.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ευχήθηκε καταλλήλως προς τον Σεβασμιώτατο κ. Νίκανδρο επί τη εορτή των ονομαστηρίων του καθώς και με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς.

Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Ζαχαρίας Λέκας Ναύαρχος εα, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τζώρτζης καθώς επίσης και ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου κ. Ευάγγελος Ορφανός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.