Με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα, τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και υπό την σκιά των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Καστοριά με δάκρυα στα μάτια είπε σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον Ποιμενάρχη που την διακόνησε για 24 χρόνια, μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, μεταφέροντας τις πατρικές του ευχές και προσευχές. Στη συγκινητική ομιλία του ο Μητροπολίτης Γρεβενών αναφέρθηκε στα χαρίσματα, τα οποία κυριαρχούσαν στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη. «Μετέστη προς Κύριον ο σεπτός ποιμενάρχης της ακριτικής αυτής Μητροπόλεως, ο μακαριστός και αγαπητός όχι μόνο σε όλους στους Ιεράρχες, αλλά και σε όλον τον λαόν, ο Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ. Ο ποιμένας και πνευματικός πατέρας των Καστοριανών, ο φιλόθεος, ο αγιόφιλος και πνευματοφόρος Επίσκοπος, ο δάσκαλος της ευσεβείας, ο άρχοντας της αγάπης, ο μαθητής και ακούραστος Ποιμένας, τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου άφησε την ψυχή του στα χέρια του ζώντος Θεού και με τον θάνατό του μετατέθηκε στην πραγματική ζωή, στη θριαμβεύουσα εκκλησία των Ουρανών προστεθείς στους οικείους της πίστεως. Μετέστη από της προσκαίρου εις την αιώνιον… από της επιγείου στην επουράνιον. Τελείωσαν πλέον για αυτόν οι στιγμές της πικρίας και του πόνου, των στεναγμών και των δακρύων, γνωρίσματα χαρακτηριστικά όλων εκείνων που βάδισαν την στενή και τεθλιμμένη οδό σε αυτή τη ζωή, σηκώνοντας τον Σταυρό του Κυρίου. Σήμερα εισοδεύει στους ουρανίους θαλάμους και κάνει τη δική του μεγάλη είσοδο, τη δική του μεγάλη συνάντηση με τον Αρχιερέα Χριστό», τόνισε, μεταξύ άλλων. «Φιλάνθρωπος και φίλεργος, ακούραστος και θυσιαστικός, μέρα νύχτα διακονεί την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο, σε κάθε ηλικία, τάξη και μορφή, υπήρξε ακούραστος για τα της πίστεως μας, αλλά και τα δίκαια της πατρίδας μας», υπογράμμισε.

«Πριν 6 χρόνια αδελφέ μου, με υποδέχθηκες ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Γρεβενών και σήμερα σε αποχαιρετώ εγώ ως τοποτηρητής της Μητροπόλεώς σου…»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.