Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και διοργάνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 22/08/2021, στην Βολισσό, ο αγώνας σε δημόσιο δρόμο με την επωνυμία «Δρόμος Πίστεως».

Αφετηρία ήταν η Πλατεία Βολισσού, ενώ οι αθλητές θα έπρεπε να πάρουν την επαρχιακή οδού Βολισσού – Αγ. Μαρκέλλας και να τερματίσουν στο Ιερό προσκύνημα της Αγ. Μαρκέλλας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγωνίσματα έξι κατηγοριών και συμμετείχαν 45 αθλητές-τριες, από τα σωματεία: ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ, ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ, ΦΟΒ, Chiosrunning, Ποδηλάτες Χίου καθώς και ανεξάρτητοι-ελεύθερα ασκούμενοι.

O αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερη ζέστη και υγρασία. Σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, φέτος, ο αγώνας έγινε πρωί (09.00). Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, Δημήτρης Κάβουρας, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΑΣ Νίκος Χούλης, ιερείς, προπονητές, παράγοντες αθλητικών σωματείων και κόσμος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην έναρξη της τελετής των απονομών, ο Σεβασμιώτατος κ Μάρκος, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις διακρίσεις συγκεκριμένων αθλητών-τριών της Εθνικής Ομάδας στίβου U20 από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι, και ευχήθηκε στους νεαρούς/νεαρές αθλητές-τριες, που αγωνίστηκαν, σε κάποιο μελλοντικό Δρόμο Πίστεως να απουσιάζουν επειδή θα συμμετέχουν σε κάποιο ανάλογο σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Στη συνέχεια δόθηκαν τα έπαθλα στους/στις νικητές-τριες κάθε κατηγορίας και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους τερματίσαντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.