Ολοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου ε.ε., εορτή της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής, στην Ι. Μονή και Σχολή της Χάλκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος υπό του πατριαρχικού διακόνου της σειράς κ. Αετίου, κατέφθασε στη Μονή και Σχολή της Χάλκης, έχοντας μαζί του από το διεθνές Διπλωματικό Σώμα στην Κωνσταντινούπολη: την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, την Γενική Πρόξενο της Σερβίας κ. Ιvana Pejovic, την Γενική Πρόξενο της Σλοβακίας κ. Veronika Lombardini, την Γενική Πρόξενο της Πολωνίας κ. Joanna Pilecka, την Γενική Πρόξενο της Κροατίας Δρ Ιvana Zerec και την Αναπληρώτρια Γενική Πρόξενο της Βρετανίας κ. Lorraine Fussey.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν, επίσης, οι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus και Ρώσοι φοιτητές της Θεολογίας από τη Μόσχα. Ακόμη, παρευρέθη ο δικηγόρος και δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι 4Ε κ. Μιχάλης Πετρόπουλος, με όμιλο προσκυνητών.
Ο Παναγιώτατος φιλοξένησε στην Μονή και Σχολή τους επισήμους προσκεκλημένους του, συνηργάσθη μετά του Ηγουμένου Θεοφιλ. Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου και των πατέρων της Μονής, συνομίλησε με τους φοιτητάς, τους απηύθυνε συμβουλές και τους απένειμε διάφορες ευλογίες (δώρα).
Αργά το απόγευμα ο Παναγιώτατος επέστρεψε εις το Φανάρι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.