Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, μετά τη μήνυση εννέα πολιτών εναντίον του, με αφορμή υβριστικά και ομοφοβικά σχόλιά του, μετά την κατάθεση του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών, το 2015.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους:

«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!»

, έγραφε χαρακτηριστικά.

Αφορμή είχε σταθεί η κατάθεση του σχεδίου νόμου που εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

Η μήνυση έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου του επόμενου έτους στο Αίγιο.

Με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο σεβασμιότατος μητροπολίτης καλούσε τότε το αναγνωστικό κοινό να μην πλησιάζει καν τους ομοφυλόφιλους:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν!

Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!».

Οι εννέα άντρες που είχαν μηνύσει τον μητροπολίτη Αμβρόσιο είναι οι: Άλκης Ιωαννίδης, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, Michael Huber, Βασίλης Θανόπουλος, Πέτρος Σαπουντζάκης, Νίκος Σοφιανός, Λύο Καλοβυρνάς, Αλκιβιάδης Δελαντώνης και Μενέλαος Σιαφάκας.

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δεν μπορώ να καταλάβω πως εκπροσωπεί την εκκλησία ένας άνθρωπος με τόσο μίσος. Δεν παραδέχεται τον Ιησού Χριστό; Που σταυρώθηκε για όλους ; Θεωρεί ότι ό ίδιος του είναι πιο ψηλά από τον θεάνθρωπο και δικαιούται να κρίνει ποιος είναι μίασμα και πρέπει να τον φτύνουμε; Δεν παραδειγματίζεται καθόλου από τους λόγους του Ιησού "Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς" . Δηλαδή ο Χριστός μας λέει οι "πάντες" και ο μητροπολίτης λέει τα αντίθετα; Χρειάζεται να συνετιστεί και θρησκευτικά για τον αντιχριστιανικό του λόγο , αλλά και πολιτικά, για το ρατσισμό του.

2
Μαρία Σάνστρομ

Ο Θεός να έχει καλά τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο. Είναι ένας λειτουργός του Θεού που τολμά να μιλήσει για τον αντίθεο νόμο που η Ελλάδα, και όχι μόνο, ψήφισε υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν πρέπει να είναι πρωτοφανές σε κανέναν όταν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν δέχονται ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Από μακριά του φιλώ το χέρι και στέλνω μήνυμα συμπαράστασης, σεβασμού και εν Χριστώ αδελφικής αγάπης.