Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκαν σήμερα αλληλοδιαδόχως αντιπροσωπεία του εν ΗΠΑ Μουσείου της Βίβλου και όμιλος Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας.

Τα στελέχη του Μουσείου της Βίβλου, συνοδευόμενα από τον Πανοσιολογιώτατο Μ. Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο, έγιναν δεκτά από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Καθηγούμενος καλωσόρισε τα στελέχη του Μουσείου, αναφερόμενος στην ιστορία και την σημασία της Θεολογικής Σχολής, καθώς και στην αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της. Μετά την ξενάγηση τους στους χώρους της Σχολής, οι επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Ωσαύτως, ο Καθηγούμενος μετά της περί αυτόν αδελφότητος υπεδέχθη όμιλο Καθηγητών και σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Giessen, υπό την ηγεσία της Καθηγήτριας κ. Nicole Immig. Ο Καθηγούμενος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους Καθηγητές και τους φοιτητές, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολυκύμαντη ιστορία και το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής. Κατόπιν ο όμιλος των επισκεπτών ξεναγήθηκε στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την Βιβλιοθήκη της Σχολής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.