Επέστρεψε , την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, η ομάδα των στελεχών της Μητρόπολεως, η οποία για 6η συνεχόμενη χρονιά, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα διακόνησε στην Κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Νήσο Πρώτη των Πριγκηποννήσων.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης συνδύαζε αρμονικά δραστηριότητες παιδαγωγικού περιεχομένου και ψυχαγωγικής τέρψης. Τα πρωινά παιχνίδια ανακαλούσαν γνώσεις στον τομέα της ορθογραφίας, του συντακτικού και του ελληνικού λεξιλογίου. Στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με θέμα:

«Οι εικόνες λένε ιστορίες», τα Ρωμηόπουλα κλήθηκαν να επιλέξουν μια φωτογραφία από τη ζωή και τη δράση του Πατριάρχη και να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για τον Πρώτο της Ορθοδοξίας. Οι μικροί κατασκηνωτές ανέδειξαν την καλλιτεχνική τους φύση και τη φαντασία τους στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Πατριαρχείο, Χάλκη, Πρίγκηπος», καθώς και στους Διαγωνισμούς κατασκευής ψηφιδωτού και τρισδιάστατης κάρτας.

Μετά το μεσημεριανό, κάθε ομάδα πρόβαλλε τη ζωή και το έργο μιας μεγάλης προσωπικότητας. Έτσι, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων ο Αϊνστάιν, η Έλεν Κέλερ και ο Ραούλ Φολλερώ. Τον καμβά του προγράμματος συμπλήρωσαν τα απογευματινά παιχνίδια που απαιτούσαν ομαδικότητα, έμπνευση, ταχύτητα και πρωτότυπη σκέψη.

Στην Παιδόπολη οι βραδιές κινηματογράφου και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια επισφράγιζαν το κλείσιμο της ημέρας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, προσκάλεσε φιλόφρονα τους κατασκηνωτές και τα στελέχη της Παιδόπολης στη Νήσο Πρίγκηπο. Αρχικά, στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε πατρικά τα παιδιά και τα κέρασε, ενώ η κ.Αγνή Νικολαΐδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Πριγκήπου, δώρισε στους κατασκηνωτές βραχιολάκια. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά, και αφού προσκύνησαν παρακάθησαν σε γεύμα που φιλόξενα τους προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Γέρων Δημήτριος.

Τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την ημέρα της επιστροφής τους επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να υποβάλουν τα προσκυνήματά τους στη Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για να ζητήσουν την Αγία ευχή Του για το ταξίδι της επιστροφής τους στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα, περιμένουμε με χαρά τα παιδιά από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, τον Αύγουστο του 2019, πρώτα ο Θεός, στην κατασκήνωση της Μητροπόλεώς μας στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, για να παρακολουθήσουν το «Πρόγραμμα Φιλοξενίας», που η Μητρόπολη εκπόνησε με αγάπη και επιμέλεια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.