Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού Ζητήματος στη χώρα μας, συγκάλεσε σύσκεψη, σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αναδείχθηκε η αποτελεσματικότητα, η άμεση ετοιμότητα και το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των φορέων που λειτουργούν με άξονα τη διασφάλιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε την καθοριστική σημασία διατήρησης της εξαιρετικής διυπουργικής και διυπηρεσιακής συνεργασίας, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαστε ισχυροί και υπερήφανοι που φυλάμε τα σύνορά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, με την ίδια ένταση».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ) Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Α΄ Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) κ. Βασίλειος Γκρίζης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γ4/ΥΠΕΞ Σύμβουλος Πρεσβείας Β΄ κ. Περσεφόνη Καρανίκα και η Νομική Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάιρα Μυρογιάννη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.