Αναβολή για τις 2 Απριλίου έλαβε η υπόθεση εκδίκασης της προσφυγής που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για τις εκκλησίες. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί αρχικώς την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Οι αποφασεις της Ιερας Συνοδου στις 4 Φεβρουαρίου:

Σόσες περιπτώσεις δεν δικαιολογείται ιδιαίτερο έννομο συμφέρον, θα υποβληθεί παραίτηση από το δικόγραφο προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή δικαστικής δαπάνης σε βάρος των Ιερών Μητροπόλεων.

Η Εκκλησια καλει τις Μητροπόλεις να ενημερώσουν την Αρχιγραμματεία της Ι.Σ. και να αποστείλουν σχετικά έγγραφα στοιχεία:

1. Εάν επιβλήθηκαν σε κληρικούς ή λαϊκούς πρόστιμα λόγω της τελέσεως Ακολουθιών με παρουσία ποιμνίου εντός των Ιερών Ναών κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων (να αποσταλούν και οι πράξεις επιβολής προστίμου).
2. Εάν έχει παραγγελθεί από τους κατά τόπον Εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας προκαταρκτική εξέταση σε βάρος κληρικών για την τέλεση Ακολουθιών με παρουσία ποιμνίου εντός των Ιερών Ναών κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων (να αποσταλεί αντίγραφο εγγράφου από το οποίο προκύπτει κλήση κληρικού σε προκαταρκτική εξέταση).

3. Εάν τα αρμόδια Ληξιαρχικά Γραφεία αρνήθηκαν την καταχώριση πιστοποιητικών τελέσεως γάμων ή βαπτίσεων επειδή τελέσθηκαν σε Ιερούς Ναούς μεταξύ 3.1.2021 και 11.1.2021 (σε θετική περίπτωση να εξασφαλισθούν και να αποσταλούν έγγραφες απαντήσεις Ληξιαρχικών Υπηρεσιών ή αναφορές κληρικών ή των ενδιαφερομένων λαϊκών μαζί με το πιστοποιητικό τελέσεως γάμου ή βαπτίσεως).

OPE.GR

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.