«Φρένο» στην ίδρυση ιερού ναού κοντά στο υπό ανέγερση τέμενος, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιο συγκεκριμένα, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η ίδρυση του ναού κοντά στο ισλαμικό τέμενος δεν είναι συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής και γι' αυτό απορρίφθηκε νόμιμα να επιτραπεί η πρόσβαση στην επίμαχη εκκλησία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η ίδρυση και λειτουργία του ιερού ναού προϋποθέτει την επιλογή χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση η κατασκευή του. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι κι αν ακόμα θεωρηθεί ότι για να τεθεί σε λειτουργία Ναός των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, οι Ναοί της θρησκευτική αυτής κοινότητας μπορεί να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν σε υφιστάμενα κτίρια και εφόσον τα κτίρια αυτά προορίζονται για την εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφέρει, ακόμη, ότι το σημείο που επρόκειτο να λειτουργήσει ο ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας είναι δημόσιο κτήμα και οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν προκειμένου να αναγερθεί το Ισλαμικό Τέμενος.

ΕΘΝΟΣ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.