«Καιρός λοιπόν, αγκαλιά με την βούλα της επιστήμης και την περατότητα της λογικής, να κλειστούμε στο μικρό η μεγάλο δωμάτιό μας, και να ζητήσουμε – συζητήσουμε απο τον Χριστό, όλα όσα μας φοβίζουν, όλα όσα, αληθινά χρειαζόμαστε. Δεν είναι δύσκολο».

«Μιλάς στον φίλο σου, τον πατέρα σου, τον αδελφό σου. Με απλά λόγια και πάντα τελειώνοντας: «Γεννηθήτω το θέλημά Σου». Γιατί Εκείνος ξέρει τι θέλεις και σε ξέρει καλά. Παιδί Του είσαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Ακούω επιστήμονες, πολιτικούς και δημοσιογράφους να μας ζητάνε, κλείσιμο στο σπίτι, όχι επαφές με άλλους ανθρώπους, καθαριότητα και ησυχία. Πόσο σπουδαία και πόσο αλλοιώτικα, μου φαίνονται όλα αυτά εμένα.

Τι μεγάλη επιτέλους ευκαιρεία, να μείνουμε λίγες μέρες μόνοι, να γνωρίσουμε και να ξανασυστηθούμε, στον ξεχασμένο εαυτό μας και κυρίως να πλησιάσουμε Τον Έναν. Τον Χριστό.
Από λογική και ιατρική πλευρά λοιπόν, όλοι μας προτρέπουν τελικά, συνειδητά η όχι, να προσευχηθούμε. Ω της χαράς!

Καιρός λοιπόν, αγκαλιά με την βούλα της επιστήμης και την περατότητα της λογικής, να κλειστούμε στο μικρό η μεγάλο δωμάτιό μας. και να ζητήσουμε – συζητήσουμε απο τον Χριστό, όλα όσα μας φοβίζουν, όλα όσα, αληθινά χρειαζόμαστε. Δεν είναι δύσκολο.

Παιδικό παιχνίδι είναι.

Μιλάς στον φίλο σου, τον πατέρα σου, τον αδελφό σου. Με απλά λόγια και πάντα τελειώνοντας: «Γεννηθήτω το θέλημά Σου». Γιατί Εκείνος ξέρει τι θέλεις και σε ξέρει καλά.
Παιδί Του είσαι.

Μιλήστε μαζί Του, χωρίς μεσάζοντες, για όσα φοβάστε, όσα χρειάζεστε, γι’ αυτούς που αγαπάτε. Πιστέψτε με, ακούει. Και επεμβαίνει. Γλυκά, ευγενικά και με σέβας στην κάθε μοναδική μας ύπαρξη. Και θέλει την επαφή μαζί μας, θέλει την προσευχή μας και ει δυνατόν, το δάκρυ μας.

Και θυμηθείτε στην κουβέντα σας μαζί Του, όπου δεν σας φτάνουν τα λόγια, τους αγίους, τους αρχάγγελους, τις δυνάμεις, τους βοηθούς σας εδώ στη γή αλλά και στο ευλογημένο μετά. Όλοι περιμένουν μια κουβέντα σας αληθινή, για να βοηθήσουν. Καλέστε τους.

Και βέβαια την ταχέως προστατεύουσα, την γλυκειά Μητέρα μας.

Έξω απο εμάς λοιπόν ο φόβος. Λίγη ησυχία και λίγα γλυκα κι’ ανθρώπινα λόγια, σ’ αυτόν που πάντα ακούει και επεμβαίνει, με αγάπη και ευγένεια.

Άλλωστε τι είναι η αρώστεια , αλλά κι ο θάνατος ακόμη, αν όχι η παντοτινή ένωση μαζί Του. Στη νεα γή και ουρανό, που μας έχει ετοιμάσει.

Και μας περιμένει να χαρούμε κοντά του, για πάντα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Γρηγορία Μαύρου

Ας εντείνουμε τις προσευχές μας, όλοι,ακόμη κι αυτοί που δεν προσευχήθηκαν ποτέ,ας πουν τώρα ένα "ΚΥΡΙΕ ΕΛΈΗΣΟΝ".