Σε μια από τις σπάνιες φορές που παραχωρεί συνεντεύξεις ο Σταμάτης Σπανουδάκης μίλησε για όλα.

Ένας από τους πιο σπουδαίους μας συνθέτες μίλησε για την περιπετειώδη διαδρομή του, για το πως άφησε τη ροκ μουσική για να ασχοληθεί με την κλασική και τη βυζαντινή μουσική και εξήγησε γιατί προτιμά τους λαϊκούς από τους έντεχνους τραγουδιστές. Μιλώντας για τη ζωή του αποκάλυψε πως με τη βοήθεια του Χριστού ξέφυγε από τα ναρκωτικά, ξεκαθάρισε τι πιστεύει για την ομοφυλοφιλία και τοποθετήθηκε απέναντι στην πολιτική και τη θρησκεία.

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε ο ίδιος λέει: «Εγώ ήμουν και πριν σε ηθελημένη καραντίνα. Ίσως να είναι καλό να κάτσουμε λίγο στο σπίτι μας. Ζούμε ένα πόλεμο με τον κορωνοϊό, αλλά δε φταίμε εμείς».

Ο πατέρας του τον ήθελε πολιτικό μηχανικό
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια λέει πως ο πατέρας του τον προόριζε για πολιτικό μηχανικό. Μάλιστα του είχε κρύψε την κιθάρα αλλά ο παππούς του έκανε δώρο μια άλλη.
«Ο πατέρας μου με πίεσε να συνεχίσω το γραφείο του. Ήταν πολιτικός μηχανικός. Μου είχε κρύψει την κιθάρα. Ο παππούς μου υπερκέρασε την εξουσία του πατέρα μου και μου έκανε δώρο μια κιθάρα. Ο πατέρας μου πέθανε στα 15 μου οπότε ελευθερώθηκα εντελώς. Ζούσα δουλεύοντας ως μπασίστας σε νυχτερινά κέντρα. Νομίζω ότι ο μητέρα μου δε με συγχώρησε μέχρι να πεθάνει. Mε τη γυναίκα μου είμαστε μαζί από τα μαθητικά μας χρόνια. Από το 1972 και μετά είμαστε συνέχεια μαζί στο ίδιο σπίτι».

Για την ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους
Ο συνθέτης ξεκαθάρισε και τη θέση του για τους ομοφυλόφιλους λέγοντας: «Είπα ότι μου αρέσει το ζευγάρι να είναι η Σοφία και ο Γιάννης και όχι ο Γιάννης και ο Γιάννης και με αποκάλεσαν ομοφοβικό. Mε ενδιαφέρει να αφήσω πίσω μου την άποψή μου. Είμαι συντηρητικός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μισώ τους κομμουνιστές…

Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αισθάνομαι άνετα μαζί τους. Οι κολλητοί μου φίλοι ήταν πάντα ομοφυλόφιλοι. Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον τους, έμενα και μαζί με έναν φίλο μου ομοφυλόφιλο στο Παρίσι. Το πρόβλημά μου είναι να βγει κάποιος στο Σύνταγμα με ένα μαστίγιο και ένα σορτς, ως άντρας… γιατί το κάνουν αυτό. Γιατί θέλουν να ενοχλήσουν. Αλλά δεν έχω κάτι με τους ομοφυλόφιλους… Έχω με τους οργανωμένους».

Τα ναρκωτικά και ο Χριστός
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης αποκάλυψε πώς κατάφερε να ξεφύγει από τα νακωτικά. «Είναι η μαυρίλα που σου έρχεται με τα ναρκωτικά. Το ότι πίστεψα στο Χριστό με έβγαλε από αυτή τη μαυρίλα των ναρκωτικών. Δεν ήμουν τότε Χριστιανός. Αλλά μετά ζήτησα από το Χριστό να μου πει ότι υπάρχει και μου το έδειξε… Η σύζυγός μου πίστεψε νωρίτερα από μένα. Δεν υπάρχω χωρίς τη Ντόρη τη σύζυγό μου. Όταν δουλεύω είναι η μεγάλη της ευτυχία. Κλείνει τα φώτα, τα τηλέφωνα για να έχω ησυχία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.