Απαντητική επιστολή Μητροπολίτη Κωνσταντίας σε Δήμο Αγίας Νάπας για την ανέγερση Μετοχίου στο Κάβο Γκρέκο – Διαβεβαιώσεις ότι δε θα συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες – Αναμένει ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών – Ζητά από τον Δήμο Αγίας Νάπας να μην προβεί σε περαιτέρω μέτρα – «Επιφυλάσσουμε το νόμιμο δικαίωμα σε περίπτωση που λάβετε μέτρα πριν από την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών διαδικασιών».

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του Μετοχίου του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο, μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, έδωσε με επιστολή του προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Στην επιστολή του, ημερομηνίας 4 Απριλίου, ο Μητροπολίτης απαντούσε σε επιστολή του Δήμου Αγίας Νάπας ημερομηνίας 20 Μαρτίου αναφορικά με το τεμάχιο στην Αγία Νάπα, στο οποίο άρχισε να ανεγείρεται Μετόχιο του Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα στην απαντητική του επιστολή ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, αναφέρει ότι «σε συνέχεια της επιστολής αλλά και προηγούμενης τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για το θέμα, ενημερώνουμε ότι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με το περιεχόμενο της επιστολής και έχουμε αναστείλει όλες τις οικοδομικές εργασίες εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Έχουμε προχωρήσει, προστίθεται «με την καταχώρηση ιεραρχικής προσφυγής κατά της ειδοποίησης επιβολής στις 3 Απριλίου 2024. Η ιεραρχική προσφυγή μέχρι και σήμερα (4 Απριλίου) δεν έχει ακόμα εξεταστεί».

Αναφέρεται ακόμα ότι «σε περίπτωση που η ιεραρχική προσφυγή δεν εγκριθεί θα προχωρήσουμε με την καταχώριση προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο. Αν η προσφυγή δεν επιτύχει και δεν εγκριθούν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας κατά παρέκκλιση που εκκρεμούν δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε με την κατεδάφιση όλων των οικοδόμων εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Στην επιστολή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου προστίθεται πως «μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών δεν θα προβούμε σε καμιά οικοδομική εργασία στο τεμάχιο».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ενόψει της δέσμευσης μας για κατεδάφιση των οικοδομών που αναγέρθηκαν εντός του τεμαχίου αν δεν εκδοθούν οι σχετικές άδειες στο πλαίσιο των εκκρεμουσών διαδικασιών, θεωρούμε παντελώς πρόωρο και κακόπιστο να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαταβάλει το αποτέλεσμα τους και επιφυλάσσουμε το νόμιμο δικαίωμα σε περίπτωση που λάβετε μέτρα πριν από την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών διαδικασιών».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.