ΣΤΑΓΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: Αυτή τη χρονιά το Πάσχα ήρθε και πάλι μέσα στη δίνη της πανδημίας από τον φονικό ιο του κορωνοιού, που όλα δείχνουν ότι, ίσως οδεύει προς το τέλος της.

Ωστόσο, εκεί που η χαρά προσπαθεί δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή της, μαύρα σύννεφα και γοερά τύμπανα πολέμου καλύπτουν την υπ’ ουρανόν. Εμφανής απειλή άνωθεν των κεφαλών μας, πιέζει ολόκληρη την ύπαρξή μας και μας ωθεί να σκεφτόμαστε τη δυστυχία που μέλλει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του εγωισμού, της αδιαλλαξίας και των συμφερόντων των ισχυρών της γης.

Η σκέψη μας στρέφεται στους αθώους αμάχους, που κατακρεουργούνται δίχως έλεος. Στα άπραγα παιδιά, που βασανίζονται χωρίς οίκτο. Στην ανθρώπινη ζωή, που σκυλεύεται φθηνά η αξία της και η αξιοπρέπειά της. Στη φρίκη, που βιώνεται στις πόλεις που μετατράπηκαν σε φαντάσματα και άνυδρες ερήμους. Ακόμη και στους στρατιώτες – πολεμιστές, που δεν γνωρίζουν, και ποτέ δεν θα μάθουν, για ποιο σκοπό δολοφονούν.

Αποτροπιασμός, απογοήτευση, απέχθεια και βδελυγμία ! Πανικός, φόβος και αβεβαιότητα !

Πως αλλιώς να περιγράψει κάποιος τα συναισθήματά του;

Η ανάσταση όμως του Χριστού είναι γεγονός. Και μας γεμίζει με ελπίδα. Ελπίδα για φως στις ψυχές των ανθρώπων. Ελπίδα για την καταλλαγή και την ΕΙΡΗΝΗ, σε τούτον τον πολυβασανισμένο και αιματοβαμμένο κόσμο.

Ανέστη Χριστός Αδελφοί μου, και ζωή πολιτεύεται. Δηλαδή, με την Ανάσταση του Χριστού η ζωή βασιλεύει παντού. Λαμβάνει αξία και αποκτά σεβασμό και βαρύτητα.

Όποιος βιώνει την Ανάσταση γνωρίζει καλά πως ο «άλλος» έχει την ίδια αξία με αυτόν, δικαιούται τα ίδια ακριβώς προνόμοια, ως ίσος και ισότιμος. Ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη και αποτελεί κύριο συστατικό πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Ζήστε την Ανάσταση του Χριστού! Πως; Με ποιόν τρόπο;

Μεταλάβετε των Αχράντων Μυστηρίων!

Αφήστε το πανάγιο Αίμα του Λυτρωτού να τρέξει στις φλέβες σας και να αγιάσει όλο σας το είναι!

Μόνο έτσι θα σκηνώσει ο Θεός μέσα στην καρδιά μας. Και μόνο με τον τρόπο αυτόν θα μάθουμε να αγαπάμε, επειδή η Χάρις του Κυρίου θα μας μεταμορφώσει. Θα κατανοήσουμε τη ζωή «αλλιώς». Θα γαληνεύσει η ψυχή μας και η γαλήνη αυτή θα πλημμυρίσει και τους δίπλα μας. Έτσι, ο κόσμος θα ειρηνεύσει, μόνον έτσι ο κόσμος θα αλλάξει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Εν Καλαμπάκα τη 24η Απριλίου 2022

Μετά πατρικών αναστασίμων ευχών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.