ΣΤΑΓΕΙΡΑ -Η Ενορία του Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων υποδέχθηκε χθες την περίπυστη Εικόνα της Παναγίας της Ρεβενικιώτισσας που κοσμεί το Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας και πανηγύιρσε τον Οσιoμάρτυρα Σάββα τον Σταγειρίτη.
Σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού τιμά στα Στάγειρα τη μνήμη του Οσιομάρτυρα Σάββα ο οποίος έζησε στα Στάγειρα περί τα τέλη του 18ου αιώνα και ασκήθηκε ως Μοναχός στην Ιερά Αγιορείτικη Μονή του Κωνσταμονίτου.

Της υποδοχής της Εικόνος της Παντανάσσης και του Μεγάλου Εσπερινού προς τιμήν του Οσιομάρτυρος Σάββα, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών τόσο Αγιορειτών όσο και από την Ιερά Μητρόπολη.

Της πομπής της υποδοχής επικεφαλής τέθηκε η Φιλαρμονική της Μεγάλης Παναγίας, ενώ ακολουθούσαν οι Αρχές του Τόπου: ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφιος Βουλευτής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος, ο τ. Υπουργός κ. Χρήστος Πάχτας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Ενεχηλίδου, οι Αντιδήμαρχοι Πολυγύρου κ. Χρήστος Βορδός και Αριστοτέλη κ.κ. Νικόλαος Κεφαλάς και Ευρυπίδης Ατζιαμής, οι Πρόεδροι Σταγείρων κ. Δημήτριος Φαναράς, Μεγάλης Παναγίας κ. Κωνσταντίνος Πασχάλης, Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Φυλαχτός, Γεώργιος Κούκος και Γεώργιος Λαμπράκης, η Πρόεδρος της Α΄ Βαθμίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευγενία Γιαννούση, οι Διοικητές Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Αναστάσιος Καραπαντάς και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρναίας κ. Παντελής Αλβανός κ.ά.

Τίμησαν τον ευεργέτη των Σταγείρων, τέως Υπουργό και Δήμαρχο κ Χρήστο Πάχτα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.