Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση υποκλοπών μετά και τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδα και του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι μόλις έμαθε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από την αντιπολίτευση προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες με νομοθεσία της παρούσας κυβέρνησης, τελούν υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει σηκώσει του τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ζητά την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ.Ανδρουλάκη. Στα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη απαντήσει θετικά η κυβέρνηση, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη να συμμετέχει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν διαθέτει το κακόβουλο λογισμικό predator και ότι ούτε η υπόθεση παρακολούθησης του Θανάση Κουκάκη σχετίζεται με αυτήν του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημειώνεται, ότι ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα που τον συνέδεαν με πρόσωπα και εταιρίες που εμπορεύονται στην Ελλάδα το σύστημα predator, κατηγορίες τις οποίες όμως αρνείται και για τις οποίες έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον των δημοσιογράφων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.