Αλλάζει η ώρα της εκδήλωσης «Σημαίες, Λάβαρα και Μπαϊράκια της Επανάστασης του 1821» που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καλαβρύτων για την προ...

Αλλάζει η ώρα της εκδήλωσης «Σημαίες, Λάβαρα και Μπαϊράκια της Επανάστασης του 1821» που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καλαβρύτων για την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου.
Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων για τα 202 χρόνια απ’ την Εθνική Παλιγγενεσία και την Ύψωση του Λαβάρου στην Αγία Λαύρα, θα φιλοξενηθεί στο Πολυδύναμο-Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν:
• Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιος Σπανός.
• Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
• Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
• Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.
• Ο Ιστορικός -Επιμελητής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Φίλιππος Μαζαράκης.
• Ο Γενικός Γραμματέας του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενεών της Ελλάδας Αντώνιος Πετμεζάς.

«Στη συνείδηση κάθε Έλληνα, στη συλλογική μας μνήμη, η λέξη κι η έννοια Λάβαρο συνδέονται αρχικά μ’ έναν και μόνο τόπο. Λάβαρο και Καλάβρυτα, Λάβαρο και Αγία Λαύρα, ταυτίζονται στην συνείδηση όλων μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Και προσθέτει: «Συνδέονται άρρηκτα ως ο τόπος και το σύμβολό που τον διακρίνει, ως ο όρκος, η ευλογία και πρώτη σπίθα που οδήγησε στη Φλόγα Ελευθερίας και στην πορεία απελευθέρωσης της πατρίδας μας».

Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για τα 202 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ξεκίνησαν ήδη την περασμένη Πέμπτη 9 Μαρτίου απ’ την Κλειτορία και θα ολοκληρωθούν στις 23 Απριλίου στην Κέρτεζη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.