Είπαν ότι οι γονείς που καταβάλλουν τροφεία, θα έχουν μείωση 50%. Τι γίνεται όμως με τα voucher του προγράμματος ΕΣΠΑ, που είναι ευρωπαϊκό κονδύλι; «Θα υπάρξει ενημέρωση και διαφάνεια για το τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα των voucher, εκ των οποίων μέρος τους κάλυπτε και τη σίτιση των παιδιών; Θα αναδιανεμηθούν αυτά τα χρήματα κάπου; Θα καλυφθεί κάτι άλλο;

Στην πανδημία που καθυστέρησε τους διαγωνισμούς απέδωσε τη μη παροχή σίτισης στους παιδικούς σταθμούς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρβαγιάννης και παραδέχθηκε στο «Ν» πως δεν αποκλείεται η σεζόν να τελειώσει με ταπεράκια.

Οι γονείς, όμως που δικαίως εξανίστανται, και ειδικά εφόσον είναι δικαιούχοι του προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ ή άλλοι καταβάλλουν τροφεία ζητούν απαντήσεις.

Πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα μια εβδομάδα πριν το λοκντάουν και το κλείσιμο των σταθμών, ειδοποιήθηκαν ότι σταματά η σίτιση στους παιδικούς σταθμούς και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι.

Δύο μήνες μετά δεν άλλαξε, καθώς φαίνεται, απολύτως τίποτα. Και ρωτούν:

-Για ποιον λόγο φτάσαμε στο σημείο να μην ανανεωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους προμηθευτές, εφόσον γνώριζαν ότι λήγουν; Και για ποιον λόγο δεν έγινε εγκαίρως νέος διαγωνισμός;

Πάνω από 300.000 και φέτος οι δικαιούχοι voucher

Σε ό,τι αφορά στα vouchers Κοινωνικού Τουρισμού που θα διατεθούν φέτος, στόχος είναι η επανάληψη – σε γενικές γραμμές – της περσινής φόρμουλας, που οδήγησε στην έκδοση 370.000 voucher.

Το 2020, ο προϋπολογισμός του προγράμματος τριπλασιάστηκε, φτάνοντας στα 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Ως εκ τούτου, υπερδιπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού, οι οποίοι ξεπέρασαν πέρυσι τους 300.000, έναντι 140.000 το 2019.

Αν μάλιστα προστεθεί και ο αριθμός των αναξιοποίητων επιταγών, οι ωφελούμενοι προσεγγίζουν τις 400.000.

Με βάση τα παραπάνω, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την πιθανότητα τριπλασιασμού του κονδυλίου που διαθέτει ο ΟΑΕΔ, καθώς και τον υπερδιπλασιασμό των ωφελούμενων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για φθηνές διακοπές ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία, για 6 διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).

– Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.

– Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.