Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού την Κυριακή λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα των πεσόντων της κοινότητος, Χαρίτου Χαρίτου και των αγνοουμένων Κωνσταντίνου Νικολάου και Κωνσταντίνου Κίτα.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού εκφώνησε τον Επιμνημόσυνο λόγο. Στον λόγο του ανέφερε «όσα χρόνια και αν περάσουν οι μνήμες μας επιστρέφουν στις μαύρες εκείνες ημέρες του 1974». Τη σημερινή ημέρα η μνήμη μας ανατρέχει και στην τραγικότερη πτυχή του δράματος, στα ηρωικά παλληκάρια που χάθηκαν τα ίχνη τους στα πεδία των μαχών και η τύχη τους αγνοείται μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να αναλογιστούμε τη δίκη μας ευθύνη για συνέχιση του δικαίου αγώνα μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου», κατέληξε ο Πανιερώτατος.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκαν ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου, η πρώην ευρωβουλευτής κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο Κοινοτάρχης Πολιτικού κ. Γιαννάκης Κίτσιος, οργανωμένα σύνολα και τοπικοί φορείς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.