Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου… ξανά.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται… για μια ακόμη φορά η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Εκκλησίας την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των παλινωδιών που τελικά οδήγησαν στην υπαναχώρηση του μητροπολίτη ενώ η ΔΙΣ είχε ήδη προχωρήσει στην αποδοχή της.

Ο 87χρονος μητροπολίτης υπέγραψε νέο κείμενο παραίτησης, ενώπιον προσώπων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ενώ η πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής του έγινε από ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στο νησί της Αμοργού όπου πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και υπογραφή του κειμένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να βεβαιώσουν με την παρουσία τους το γεγονός, υπήρξε και καταγραφή της διαδικασίας σε βίντεο ώστε κανείς πλέον να μπορεί να αμφισβητήσει την βούληση του ιεράρχη αλλά και το γνήσιο του κειμένου και της υπογραφής.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πηγές από την Αμοργό αναφέρουν πως η επίδοση του εγγράφου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε από συγγενείς του μητροπολίτη Επιφανίου οι οποίοι εξήγησαν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την κατάσταση αλλά και τις προθέσεις του υπέργηρου μητροπολίτη.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου είχε φθάσει και άλλη επιστολή παραίτησης, χειρόγραφη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κ. Επιφάνιο όπως πιστοποιούν πρόσωπα του περιβάλλοντος του, την οποία όμως απέσυρε η Μητρόπολη Θήρας μετά τη δημοσίευση του orthodoxia.info πως η παραίτηση τέθηκε στην διάθεση της ΔΙΣ την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε δεκτή.

Εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος εισάγει την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΔΙΣ την επόμενη Πέμπτη 9/9 θεωρείται δεδομένο πως η πλήρωση του θρόνου της Μητροπόλεως Θήρας θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο μαζί με αυτές των Μητροπόλεων Λαγκαδά, Κιλκίς, Καστοριάς και Περιστερίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.