Στα χέρια της Αστυνομίας ως τεκμήριο βρίσκεται το χρηματικό ποσό που περιεχόταν στο χρηματοκιβώτιο της Ιερας Μονής Οσίου Αββακούμ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάννα», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι «είναι στα χέρια της Αστυνομίας, για να μην υπάρχει αυτή η παρεξήγηση που ακούγεται ότι, δεν έχει παραληφθεί αυτό το ποσό».

Ο Χρίστος Ανδρέου σημείωσε ότι οι έρευνες κινούνται σε δύο επίπεδα, με έρευνες από δύο ανακριτικές ομάδες.

«Η πρώτη έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση από την περασμένη Παρασκευή, μετά από καταγγελίες που είχαμε δεχθεί από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Αυτή η υπόθεση διερευνάται, είναι καθαρά οικονομικής φύσεως υπόθεση. […] Η λήψη καταθέσεων συνεχίζεται, έχει ληφθεί ένας μεγάλος αριθμός τεκμηρίων, ανάμεσα σε αυτά έγγραφα, ενδεχομένως και κάποια άλλα που αφορούν κλειστά κυκλώματα που ανακρίνονται από τους ανακριτές.

Η δεύτερη ανακριτική ομάδα διερευνά τις καταγγελίες μοναχών, σε σχέση με θέματα που αφορούν αδικήματα επίθεσης και απαγωγής.

Όσον αφορά τη γυναίκα που φέρεται να δέχεται σωματική βία σε βίντεο που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο ίδιος είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπιστεί, προκειμένου να δώσει λεπτομερή κατάθεση για το περιστατικό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.