Τις 4.000 θέσεις νοσηλευτών που εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε ΜΕΘ και αλλού. Πρόκειται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, για προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί «όταν το υπουργείο Υγείας θα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις».

Στους εργαζόμενους αυτούς έως χθες, 17 Δεκεμβρίου θα καταβαλλόταν μια πρώτη δόση του Δώρου Χριστουγέννων από το Υπουργείο Εργασίας, ύψους ανάλογου με το διάστημα κατά το οποίο βρέθηκαν σε αναστολή και υπολογιζόμενου με βάση τα 534€ που ελάμβαναν μηνιαία κατά την περίοδο αυτή (κατά μέσο όρο 94 €).

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους εργαζόμενους αυτούς από τους εργοδότες τους η δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων, η οποία δόση θα ανέρχεται σε ύψος ανάλογο με το διάστημα πραγματικής απασχόλησής τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από 01-05-2021 έως 31-12-2021, υπολογίζεται ότι 56.154 εργαζόμενοι εντάχθηκαν στον μηχανισμό του Προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας έλαβαν μια πρώτη δόση του επιδόματος ( δώρου Χριστουγέννων) έως τις 17 Δεκεμβρίου, ύψους ανάλογου με την περίοδο κατά την οποία ήταν ενταγμένοι στο Πρόγραμμα και υπολογιζόμενου με βάση το ποσό της « οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας» (κατά μέσο όρο 121 €).

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος από τον εργοδότη, το οποίο θα ανέρχεται σε ύψος ανάλογο με το διάστημα πραγματικής απασχόλησής τους.

Διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιο από τα ανωτέρω ποσά να υποκατασταθεί με κάποια παροχή σε είδος. Επιτρέπεται μόνο χρηματική καταβολή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.