ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ – Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η άτυπη «κόντρα» ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Η Εκκλήσια από την πρώτη στιγμή κράτησε χαμηλούς τους τόνους και περίμενε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκεί και ύστερα, τα πράγματα έγιναν αρκετά ξεκάθαρα και η Εκκλησία της Ελλάδος διετύπωσε την αντίθεση της στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με αρκετούς Μητροπολίτες να κάνουν λόγο και αργοπορία της Ιεραρχίας.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Τρίτη και στις αποφάσεις αυτής.

Πάντως, σύμφωνα και με τα όσα ακούγονται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και όχι μόνο, στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν και προτάσεις όπως να μην προσκληθεί φέτος η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την Κυριακή της Ορθοδοξίας αλλά και να μην παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες στις παρελάσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2024 κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά δεδομένα.

Όλες αυτές οι κινήσεις -εάν και εφόσον πραγματοποιηθούν- αποτελουν έναν πονοκέφαλο για την κυβέρνηση ενόψει και των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει ψήφους όταν την ίδια ώρα βλέπει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το κόμμα Νίκη του Δημήτρη Νατσιού να βγαίνουν κερδισμένοι.

Η Εκκλησία, από την άλλη πλευρά δεν έχει στόχο να θίξει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυτό και η εισήγηση της είτε θα είναι «χλιαρή» είτε θα αφορά το σύνολου του πολιτικού κόσμου που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οψόμεθα..

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.