Γράφει Παντελής Φύκαρης - Politischios - Όχι μόνο απέφυγε τον διάλογο, εντέχνως στην πρόσφατη Ιερατική Σύναξη, αλλά εν τέλει επέβαλλε διά της πλαγίας οδού την επιβολή του «ευλογόσημου» των 5 ευρώ στην έκδοση αδειών γάμου ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Έτσι σύμφωνα με καταγγελία πλειάδας ιερέων στον «π» οι νεόνυμφοι θα πληρώνουν πλέον την έκδοση άδειας γάμου όχι 20 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά 25 ευρώ, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Μάρκου να αναζητήσει πόρους για το έργο της Ι.Μ. Χίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις στους Ιερείς του νησιού που μιλώντας στον «π» διαπίστωσαν χάσμα επικοινωνίας με τον προκαθήμενο της Χιακής Εκκλησίας, αποδίδοντας παράλληλα ρόλο εισπράκτορα στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.
Χαράτσι και στις εκκλησίες;

Η διαμάχη μεταξύ Ιερέων και Μητρόπολης ενισχύεται και από ακόμα ένα γεγονός που έχει τις ρίζες του στη συγκεκριμένη απόφαση του Μητροπολίτη Μάρκου.
«Ο Δεσπότης επιμένει να λέει ότι το «ευλογόσημο» θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημέρα της ενθρόνισής του.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί του και ρωτώντας τον τι θα γίνει με όσους για παράδειγμα έχουν χωρίσει ή έχουν φύγει μόνιμα στο εξωτερικό, η απάντησή του είναι κοινή σε όλους.

Η κάθε ενορία θα συγκεντρώσει τα μυστήρια που έχουν τελεστεί κατά το παρελθόν και για όσες περιπτώσεις δεν καταφέρει ο Ιερέας να εντοπίσει το ποίμνιο τότε η Εκκλησία θα καταβάλει το αντίστοιχο ποσό», είπαν οι Ιερείς στον «π», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι ίδιοι, όσες πιέσεις και αν ασκηθούν δεν πρόκειται οι ενορίες τους να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στον Μητροπολίτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.