Στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και της Μικρής Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

“Οι άνθρωποι σήμερα νομίζουν ότι μπορούν να επιλύσουν όλα τα θέματα της ανθρώπινης ζωής με την επιστήμη, κάτι που δεν είναι επαρκές. Παρά τα σχέδια, τα πειράματα και τα δισεκατομμύρια έξοδα, τα οποία εάν είχαν διατεθεί με αγάπη προς τον άνθρωπο θα είχαν επιλυθεί τα περισσότερα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα την κοινωνία μας, η σημερινή πρόταση παρουσιάζει τέρατα αντί για ανθρώπους”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο χθεσινό κήρυγμά του.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δημιουργία του ανθρώπου ως «κατ᾿ εικόνα και καθ᾿ ομοίωσιν» του Θεού, επομένως ως αγίου και αθανάτου, που εξαιτίας της παρακοής των πρωτοπλάστων οδηγήθηκε στην φθορά και τον θάνατο:

“Ο Θεός προσπάθησε πολλές φορές ανά τους αιώνες να φέρει τον άνθρωπο κοντά του στέλνοντας τους Προφήτες, τους Δικαίους, δίδοντας τον Νόμο και όταν ήλθε το πλήρωμα των καιρών απέστειλε ακόμη και τον ίδιο τον Υιό Του τον Μονογενή!

Η Ενανθρώπιση του Χριστού αποτελεί μοναδική ευκαιρία να κατανοήσει ο άνθρωπος το σχέδιο της Θείας Οικονομίας χωρίς να φοβηθεί από την Δόξα και την Μεγαλοπρέπεια του Θεού. Ο Θεός ήλθε και έμεινε μαζί μας, ανέλαβε στους ώμους Του την αμαρτία δίνοντας στον άνθρωπο την δυνατότητα να Τον βλέπει, να Τον πιστεύει, να Τον μιμείται και να ξεπερνά την αμαρτία και τον θάνατο κερδίζοντας την αιώνιο Ζωή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.