Στον ΣΤ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέστηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στον Ι.Κ.Ν. Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος Εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ο Επίσκοπος από τη θρακική Μητρόπολη ανέλυσε τη σκηνή που αποτυπώνεται στην Ευαγγελική Περικοπή και στην οποία ο Κύριος λίγο πριν το Πάθος εκφράζει πικρία και παράπονο για τη στάση των μαθητών Του καθώς και για τα «μέλλοντα Αυτώ συμβαίνειν».

Ο ακρίτας Ιεράρχης αφορμώμενος από τη σταυρική θυσία υπογράμμισε με έμφαση ότι: «Στο Γολγοθά, ενώ ο Κύριος κείται αιμόφυρτος πάνω στο Σταυρό, ο Ίδιος ο Θεός παίρνει για πάντα το μέρος του ανθρώπου. Μια στέρηση, μια απώλεια, μια ασθένεια βοηθάει τον άνθρωπο να καταλάβει τα μέτρα του τα πραγματικά, να δει την αδυναμία του .Ο Κύριος μας έδωσε υπογραμμόν προσευχής: «ζητείτε πρώτον τη Βασιλεία του Θεού». Να ζητάμε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και ο Θεός θα μάς χαρίσει όλα όσα χρειαζόμαστε».

Στο τέλος , ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για το μεστό λόγο οικοδομής και το Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο για τη χοροστασία ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή Ανάσταση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα κατά την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, ο Μητροπολίτης κ. Θεοδώρητος ιερούργησε στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.