Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας όλη την νύχτα ήταν σε επιφυλακή. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στους Παξούς, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Από τα δυτικά έχει αρχικά «χτυπήσει» τη χώρα η κακοκαιρία «Αθηνά» που συνεχίζει την επέλασή της. Κέρκυρα, Παξοί, Ζάκυνθος και Ήπειρος βρέθηκαν στο στόχαστρό της.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια», αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και τους ισχυρούς ανέμους στο νησί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πηγή: Παναγιώτης Μουχτερός / kerkyrasimera.gr
Υπόγεια τραπεζών πλημμύρισαν στου Σολάρη με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι άνεμοι πήραν και «σήκωσαν» τον Πύργο του Ναυαγοσώστη στην παραλία του Ύψου. Μάλιστα, έπεσε πάνω σε ένα αμάξι προκαλώντας ζημιές.

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της χαμηλής ορατότητας, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος. Πτώση βράχου υπήρξε στον δρόμο προς του Τρουμπέτα. Ο βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς ο οδηγός να τραυματιστεί.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας όλη την νύχτα ήταν σε επιφυλακή. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στους Παξούς, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με το zantetimes.gr, κατολίσθηση με πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά έγινε μετά τις Νερατζούλες, στη περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι 1 χιλιόμετρο περίπου πριν το ΧΥΤΑ. Τα υλικά παρασύρθηκαν σε όλη τη δημοτική οδό με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να υπάρχει κίνδυνος οδικού ατυχήματος. Ο δρόμος καθαρίστηκε με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου.

Περισσότερα από 120 χιλιοστά βροχής σε 18 ώρες στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο

Σύμφωνα με το Meteo, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Έως τις 18:00 το απόγευμα ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 120 χιλιοστά καταγράφονται στους μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά» στις 18:10 ώρα Ελλάδας και περιέχεται πίνακας με 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.