Σπήλαιο της Αποκάλυψης - Σήμερα, το Ιερό Σπήλαιο περιβάλλεται από κτίρια της μονής της Αποκάλυψης, των οποίων τα λευκά τοιχώματα ξεχωρίζουν ξεκάθαρα από το βραχώδες περιβάλλον. Μαζί με το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στη Χώρα, το σπήλαιο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1999.

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος λέγεται ότι έζησε στην εξοχή στην Πάτμο τον 1ο αιώνα μ.Χ. και ότι έλαβε την αποκάλυψη του Θεού στη σπηλιά. Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο Θεός μίλησε απευθείας σε ένα άτομο. Το κείμενο της Αποκάλυψης είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Είναι ένα από τα σημαντικότερα προφητικά και εσχατολογικά κείμενα της θεολογικής λογοτεχνίας.

Ο Ιωάννης λέγεται ότι άκουσε τη φωνή του Θεού ζητώντας του να γράψει την αποκάλυψη μέσω της ακόμα ορατής τριπλής ρωγμής στον τοίχο του σπηλαίου. Η Αποκάλυψη είναι μια προεπισκόπηση της μελλοντικής εξέλιξης της γης και της ανθρωπότητας και καταγράφηκε από τον Ιωάννη σε ένα είδος επιστολής προς τις επτά χριστιανικές πρωτόγονες κοινότητες της Μικράς Ασίας.

Οι γνωστές εισαγωγικές λέξεις του κειμένου είναι: «Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος, λέει ο Κύριος ο Θεός, ο οποίος είναι και ο οποίος ήταν και ο οποίος πρόκειται να έρθει, ο Παντοδύναμος».

Το εύγλωττο κείμενο και τα φοβερά οράματα είχαν μεγάλη επιρροή στη χριστιανική παράδοση, επηρεάζοντας εκατομμύρια πιστών στη σκέψη τους. Μια επίσκεψη στο σπήλαιο της Αποκάλυψης συνιστάται ιδιαίτερα – οι επισκέπτες λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους λεπτομερείς εξηγήσεις από έναν μοναχό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.