Η Σωτηρία της Κωνσταντινούπολης και η Συγγραφή του Ακάθιστου Ύμνου.

Σε μια ατμόσφαιρα κατάνυξης, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας για να λάβουν μέρος στην ιερά ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε την λαμπρή αυτή τελετή, τιμώντας την Υπεραγία Θεοτόκο, την αιώνια προστάτιδα και μητέρα όλων των πιστών.

Στην ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος ανέφερε το θαυματουργικό γεγονός της σωτηρίας της Κωνσταντινούπολης από τους Αβάρους το 626 μ.Χ., χάρη στην επέμβαση της Παναγίας. Αυτό το θαύμα ενέπνευσε τη συγγραφή του Ακάθιστου Ύμνου, ενός αριστουργήματος της βυζαντινής υμνογραφίας που υμνεί την δύναμη και την ευσπλαχνία της Θεομήτορος.

Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης εστίασε στην αιώνια αγάπη και συμπόνια της Παναγίας προς τα παιδιά της. Τόνισε ότι η Θεοτόκος αποτελεί καταφύγιο για όλους τους πονεμένους και είναι πρεσβεύτρια στον Υιό της για την άφεση αμαρτιών και την αιώνια σωτηρία, και πηγή παρηγοριάς και γαλήνης σε κάθε δύσκολη στιγμή

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.