Ράγισαν οι πέτρες στην κηδεία της μικρής Αναστασίας.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της Υπαπάντης στην Καλαμάτα. Πλήθος κόσμου γεμάτοι συγκίνηση λύγισαν και έκλαψαν αποχαιρετώντας αυτή την νεράιδα, μα περισσότερο από όλους οι γονείς και η οικογένειά της που θα θυμούνται πάντα πόσο γενναία και αισιόδοξη παρέμεινε η Αναστασία και πόσο σκληρά πάλεψε με μία από τις χειρότερες μορφές καρκίνου.

Η ανιψιά της Ερίκας Πρεζεράκου, τον Σεπτέμβριο του 2020, διαγνώστηκε με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική, προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.
Στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή. Ο αγώνας της, αντιστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις 7 χρονών, αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

Αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα και αγοράστηκαν δέντρα τα οποία θα φυτευθούν στην Καλαμάτα. Σημειώνεται πως τον επαναπατρισμό της σωρού και την τελετή διεκπεραίωσε ο Πάνος Σκλιας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.