Σύμφωνα με καταγγελίες σοβαρό περιστατικό συνέβη σε μικρό ιερό ναό που ανήκει στο «Παλαιό Ημερολόγιο». Πρόκειται για μικρό ναό που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο παλαιοημερολογίτης ιερέας απευθυνόμενος στους πιστούς τους προέτρεψε να μην κάνουν το εμβόλιο και μάλιστα επικαλέστηκε δηλώσεις «επιστήμονα» πως… το εμβόλιο αλλάζει το ανθρώπινο DNA.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε άλλον Ναό επίσης του «παλαιού ημερολογίου» είχε ειπωθεί πως «με το εμβόλιο μπαίνει μέσα σου ο Σατανάς, οπότε αν το κάνει δεν θα μπορέσεις να ξανανάψεις κερί σε εκκλησία»!

Οι παλαιοημερολογίτες επιμένουν να αρνούνται τον εμβολιασμό, έστω και αν τα μοναστήρια τους έχουν «χτυπηθεί» πολλάκις από τη νόσο. Και ποιος δεν θυμάται την παρέμβαση του καθηγητή Κ. Συρίγου τον περασμένο Απρίλιο όταν και πάλι ο ιός ήταν σε έξαρση! Ο κ. Συρίγος είχε καταδικάσει τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό: «Την ώρα που η επιστήμη έχει μπει από την πόρτα σε όλα τα σπίτια και η γιαγιά ακούει για τις παρενέργειες του AstraZeneca, από το παράθυρο εισβάλλει ο φανατισμός, από ομάδες ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, από ομάδες που αρνούνται τον εμβολιασμό και τα τεστ». Οπως είπε υπάρχουν μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών που έχουν αποδεκατιστεί»!

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Πάτρα δηλώνουν ότι δεν είναι κατά των εμβολίων. Ομως θέτουν ζήτημα υποχρεωτικότητας. Θεωρούν ότι το θέμα του εμβολιασμού είναι προσωπική απόφαση του καθενός. Ετσι πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου διατηρούν «εκκλησίες», επιλέγουν να εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή» τους που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα τους: «Αναζητούμε ποιοτική ιατρική περίθαλψη και εκτιμούμε τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η ιατρική για να μειώσει τον κίνδυνο των σοβαρών ασθενειών. Είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωση που δείχνουν και τους κόπους που καταβάλλουν οι επαγγελματίες στον κλάδο της υγείας, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνεργάζονται με τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας. Για παράδειγμα, από τότε που ξέσπασε η πανδημία COVID-19, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δημοσιεύουν συνεχώς σε άρθρα με υπενθυμίσεις σε εκατοντάδες γλώσσες, τα οποία προτρέπουν τη συμμόρφωση με τα τοπικά μέτρα προστασίας. Αυτά τα άρθρα, λόγου χάρη, υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τις αποστάσεις και να τηρούμε τους κανόνες που ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις, την καραντίνα, το πλύσιμο των χεριών, τη χρήση μάσκας, καθώς και να εφαρμόζουμε άλλα πρακτικά μέτρα που απαιτούν ή συστήνουν οι αρχές»!

Πάντως οι εκδόσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά αφήνουν «παραθυράκια» για τον εμβολιασμό αφού γράφουν:

Οι αποφάσεις για την υγεία αποτελούν προσωπικό ζήτημα.—Γαλάτες 6:5.

«Το ζήτημα του αν σεις και τα παιδιά σας πρέπει να εμβολιάζεσθε είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε ο ίδιος»!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.