«Οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά. Προβλεπόμενα με την έννοια ότι είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου
Παράλληλα, ο Δ. Σαρηγιάννης πρότεινε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Αρχικά επεσήμανε αναφορικά με τις προβλέψεις του ΑΠΘ για την εξέλιξη του κορονοιού στην χώρα μας ότι προβλέπεται μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι περιοχές αυτές υπογράμμισε πως έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης
Ο Δ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης Ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία.

Πρόταση Σαρηγιάννη για παράταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου – «Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου».

Επιφυλακτικός σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, την ακριβή ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και τον τρόπο που οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις εμφανίστηκε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου, τονίζοντας πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.