Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας και η Θεοδώρα Γεωργούλα, παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί Ξεκινάμε Μαζί" και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τον Μιλτιάδη Χαλκίδη και την Δήμητρα Μακρή.

Ο ιεράρχης αναφέρθηκε, μετά από ερωτηση, στο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσον αφορά τον κορωνοϊο λέγοντας ότι: ‘”Υπάρχει μια χαρακτηριστική έκφραση στο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριάρχη όπου είναι και η φράση κλειδί, ότι δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά η πιστοί. Αυτό το οποίο καλούμαστε να κάνουμε είναι υπακοή στους νόμους της εκκλησίας για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε εαυτούς και αλλήλους”.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί στην Ελλάδα από την κυβέρνηση και την ΔΙΣ λέγοντας ότι έχουν κοινό παρονομαστή την προστασία του πολίτη και του ποιμνίου.

“Όσον αφορά την Σουηδία είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, δεν έχουμε ακόμα τόσο αυστηρά μέτρα. Σεβόμεθα ότι ορίζει η πολιτεία, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στη Σουηδία, τους νέους νόμους και τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί και ακολουθούμε ανάλογα ότι θα μας προστάζει πολιτεία, γνωρίζοντας ότι ο σκοπός είναι να περιοριστεί η διάδοση του υιού’.

Αναφέρθηκε στο έργο το οποίο επιτελείται την Ι.Μ. Σουηδίας και επισήμανε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι από τις πλέον αξιόλογες εκκλησίες στιν τομέα τον κινωνικό και φιλανθρωπικό και τον πολιτιστικό και πρωτοπωρεί σε αυτόν τον τομέα. Η Εκκλησία της Ελλάδος διδάσκει όλους μας με το έργο της και το παράδειγμα της”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.