Ι.Μ. ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Το Σαββατοκύριακο, 30 Απριλίου έως 1 η Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε ποιμαντορική επίσκεψη στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το Σάββατο, 30 Απριλίου, ο Επίσκοπος τέλεσε τις βαπτίσεις των θυγατέρων του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδος στο Γκέτεμποργκ, Εντιμ. κ. Χρήστου Κακαζούκη, την δε επομένη, Κυριακή, 1 η Μαΐου, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Σωσίπατρος Στεφανούδης.

Ο κ. Κακαζούκης υπεδέχθη τον Ποιμενάρχη στην είσοδο του ναού, ο δε γιός του, προσχολικής ηλικίας, έσπευσε “να καταλάβει” τον Αρχιερατικό Θρόνο, από τον οποίο τελικώς απεχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Ποιμενάρχης τέλεσε τον αγιασμό, επί τη ενάρξει του νέου μηνός, και αρτοκλασία, που προσέφερε οικογένεια ενοριτών. Στο κήρυγμά του, στην Ελληνική και την Αγγλική, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στον διάλογο του Αποστόλου Θωμά με τον Αναστημένο Κύριο, καθώς και στην ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά του Εντιμ. Προξένου κ. Κακαζούκη στην Ομογένεια της ευρύτερης περιοχής.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Πρόξενος συνεχάρη τον Ποιμενάρχη για το έργο του και τον ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση που του απηύθυνε, να βαπτίσει τα τέκνα του.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Κλεόπας τέλεσε την βάπτιση ενός ενήλικα Σουηδού, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα βαπτισθούν Ορθόδοξοι και τα τρία παιδιά του.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του νεοφωτίστου, να εισέλθει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την ικανοποίησή του για την συνεχιζόμενη καρποφορία του ιεραποστολικού έργου στην Σκανδιναυΐα.

Ακολούθησε γεύμα στις εγκαταστάσεις του ναού, προσφορά των κυριών Τούλας Νάκου, Ελένης Καλπαξίδου, Λουΐζας Κακαζούκη και Κυριακής Μιχαήλ. Το απόγευμα της ιδίας, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Έδρα της Επαρχίας του στην Στοκχόλμη, συνοδευόμενος από τον π. Σωσίπατρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.