Οσοι τον έχουν συναναστραφεί σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο κάνουν λόγο για έναν σεμνό, χαμηλών τόνων και ευγενικό άνθρωπο, με καθαρό βλέμμα και ρεαλιστικές προσεγγίσεις για την επιδίωξη εφικτών και αποτελεσματικών στόχων. Τρυφερός οικογενειάρχης, και μάλιστα πολύτεκνος καθώς είναι πατέρας επτά παιδιών, θα μπορούσε να εικάσει κανείς γι’ αυτόν ότι με τόσες ευθύνες -επειδή επιπλέον βρίσκεται με προθυμία καθημερινά στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού-, δεν θα είχε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου.

Ωστόσο, ως συστηματικός άνθρωπος ξεκλέβει λίγες στιγμές για προσωπική αγαλλίαση. Ως μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας, με πολύχρονη μαθητεία και εξάσκηση, ψέλνει με ευσυνείδητη συνέπεια εκκλησιαστικούς ύμνους και τροπάρια των ιερών ακολουθιών κάθε Κυριακή σε εκκλησία της Κηφισιάς, περιοχή στην οποία διαμένει.

Η ερασιτεχνική αυτή ενασχόλησή του αποδεικνύει για τους γνωστούς και τους οικείους του έναν χαρακτήρα με ήθος και ευαισθησία. Ως άνθρωπος όμως ικανός να παρασύρει το εκκλησίασμα σε μια ηχητικά απολαυστική συμμετοχικότητα, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αληθινή αξία του ορθολογισμού.

Γι’ αυτό και η εκφορά του λόγου του σχετικά με τις εξελίξεις για τον νέο κορωνοϊό δεν είναι παρηγορητικά «κουρδισμένη» με το τρομοκρατημένο ακροατήριο. Είναι ψύχραιμη, αντικειμενική, νηφάλια, πράγμα που πιστοποιεί ότι η επιστήμη για τον ήρεμο δόκτωρα Σωτήρη Τσιόδρα είναι πολύ περισσότερο τρόπος σκέψης παρά πεδίο συσσώρευσης γνώσεων.

Εναν γενναίο γιατρό που έμπρακτα και υπομονετικά μάχεται από προχωρημένο μετερίζι υπέρ της πρόληψης, του περιορισμού της διασποράς του ιού, της προστασίας των ευπαθών ομάδων και κατά της εξάπλωσης του πανικού μπροστά σε μια παγκόσμια υγειονομική απειλή. Ισως η χώρα να χρειάζεται και άλλες τέτοιες προσωπικότητες, στις οποίες το ακαταπόνητο θάρρος δεν είναι απλώς μια κλισέ αρετή, αλλά η σχηματοποιημένη μορφή κάθε αρετής στα όρια της αντοχής της.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.56 (9 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.