Νωρίς, υποστήριξε, ότι είναι για το άνοιγμα των εκκλησιών κατά την συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. «Είναι νωρίς να το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Πρόσθεσε, δε, ότι το θέμα και σε αυτή την περίπτωση είναι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σε σχέση με τον συνωστισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αφορά όλους τους τόπους λατρείας. Τόνισε, επίσης, ότι θα υπάρξει και σχετική εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Πάντως, ο κ. Τσιόδρας απέφυγε να απαντήσει τις θα γίνει με την μετάληψη.

Κλειστές έως 28 Απριλίου

Υπενθυμίζεται, με βάση την από 16/4/2020 ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, οι εκκλησίες και γενικότερα οι τόποι λατρείας παραμένουν κλειστοί έως την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου. Συγκεκριμένα, στις 16 Απριλίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ΚΥΑ με την οποία αποφασίστηκε η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 28.4.2020.

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.