Κατ’ εξαίρεση, γονείς διδύμων, τριδύμων ή και περισσότερων πολύδυμων τέκνων δικαιούνται να λάβουν τη γονική άδεια για κάθε παιδί ξεχωριστά, διακεκομμένα ή και συνεχόμενα, χωρίς να μεσολαβήσει ένας χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Η αίτηση υποβάλλεται στον εργοδότη τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη της άδειας, εκτός αν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την έναρξη της άδειας σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αν υπάρχουν περισσότερα παιδιά, οι γονείς έχουν δικαίωμα να πάρουν άδεια και για αυτά, εφόσον από τη λήξη της άδειας που δόθηκε για το προηγούμενο παιδί μεσολάβησε ένας χρόνος πραγματικής απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους

Ποιοι δικαιούνται γονική άδεια – Πόσο είναι το επίδομα

Η γονική άδεια ανατροφής αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα μέχρις ότου το παιδί συμπληρώσει την ηλικία των οκτώ ετών, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης, είναι υποχρεωτική για τον εργοδότη και χορηγείται εγγράφως για περίοδο τεσσάρων μηνών.

Ο εργοδότης δεν οφείλει αποδοχές κατά το διάστημα της εν λόγω άδειας, αλλά για τους δύο πρώτους μήνες της γονικής άδειας, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλει επίδομα στον κάθε γονέα μηνιαίως, το οποίο ισούται με τον κατώτατο μισθό.

Μετά την υποβολή της αίτησης και την ανάρτηση στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ του ειδικού εντύπου «Γονική Άδεια» από τον εργοδότη, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει το επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Από σήμερα, το ειδικό έντυπο «Γονική Άδεια» θα είναι διαθέσιμο στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για τη συμπλήρωσή του από τους εργοδότες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.