Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία αναφορικά με την αυξητική τάση περιστατικών πενυμονίες και βρογχιολίτιδας που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες παρά τις αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Ήδη στο Μακάρειο νοσηλεύονται πάνω από πέντε παιδιά με σοβαρή πνευμονία. Μπορεί τα περσινά παρατεταμένα μέτρα να είχαν “φρενάρει” τις εποχικές λοιμώξεις εντούτοις όλα δείχνουν ότι άρχισε η επανεμφάνισή τους με τον Δρ. Αβραάμ να εξηγεί ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί επιστρέφουν στο προσκήνιο πιο επιθετικοί.

“Για αυτό βλέπουμε σοβαρές πνευμονίες με ανθεκτικά στελέχη και σοβαρές επιπλοκές. Ήδη νοσηλεύονται έξι με επτά παιδιά με σοβαρή πνευμονία. Κάτι άλλο που μας ανησυχεί είναι ο ιός RSV που προκαλεί την οξεία βρογχιολίτιδα, νοσηλεύονται τέσσερα- πέντε παιδιά, ένα πέντε ετών και τα υπόλοιπα είναι βρέφη”. 

Μιλώντας στο AlphaNews.Live εξέφρασε εκ νέου ανησυχία και για το σύνδρομο RSV, τον αναπνευτικό συγκυτιακό ιό που προσβάλλει βρέφη και παιδιά, σημειώνοντας ότι νοσηλεύονται στο Μακάρειο περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Αναφορικά με τη νόσο Covid, η έξαρση ήταν αναμενόμενη σχολιάζει ο Δρ. Αβραάμ Ηλία και τονίζει ότι πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα. 

“Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα, προχωρώντας το συντομότερο δυνατό στον εμβολιασμό των παιδιών τους έναντι του covid γιατί οπωσδήποτε θα υπάρχουν μεγάλες εστίες στα σχολεία. Είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλες αλυσίδες μετάδοσης στα σχολεία”.

“Μην στέλνετε τα παιδιά σχολείο εάν έχουν συμπτώματα”

Προβληματισμός στις τάξεις των παιδιάτρων και για την ενδεχόμενη έξαρση των περιστατικών γρίπης. Άλλωστε υπάρχουν συστάσεις για καθολικό εμβολιασμού του παιδικού πληθυσμού.  

“Πρέπει να προλάβουμε τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και επίσης το σημαντικό οι γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά άρρωστα στο σχολείο γιατί είναι εστίες μετάδοσης και όλες αυτές οι συμπτωματολογίες, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού έχουν ίδια συμπτωματολογία και το άλλο σημαντικό είναι ότι πρέπει να δέχονται οι γονείς να υποβάλλονται τα παιδιά σε rapid test. Άρα δεν τα στέλνουμε άρρωστα τα παιδιά στο σχολείο. Πολλοί γονείς δίνουν αντιπυρετικά και τα στέλνουν, αυτό είναι λανθασμένη τακτική”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.