Εθνικά θέματα: Στο ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα Τρίτη, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Για το ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο κ. Αποστολάκης είπε πως στην περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα μείνει μόνη, όπως η Ουκρανία και πως ένας πόλεμος θα ήταν καταστροφικός τόσο για τη χώρα μας όσο και για τη γείτονα.

«Θα μείνουμε μόνοι μας»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα μείνει μόνη είπε επί λέξη: «Εγώ το λέω ότι θα μείνουμε μόνοι μας, δεν το πιστεύω απλά, γιατί δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία. Τους στηρίζουν όλοι. Ποιοι πολεμάνε, ποιοι υφίστανται όλο αυτό το κακό του πολέμου; Επομένως εμείς δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε αυτή τη λογική ποιος θα μας βοηθήσει, δεν θα μας βοηθήσει κανείς άντε να μας στηρίξουν, να μας χτυπήσουν στην πλάτη και να μας πουν έχετε δίκιο και να μας στείλουν κάποια οπλικά συστήματα εμείς θα πάμε 100 χρόνια πίσω, εμείς θα καταστραφούμε σαν χώρα. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί και για να μην φτάσουμε εκεί πρέπει όλες αυτές οι δυνάμεις που μας στηρίζουν και οι σύμμαχοί μας να είναι πιο αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις τους».

Τεράστια καταστροφή ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας
Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Ερωτηθείς τι διάρκεια θα είχε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη είπε αρχικά ότι: «Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις σε σενάρια τα οποία βλέπω πολύ λίγες πιθανότητες να προκύψουν, αλλά οι πόλεμοι δεν μπορεί κάνεις να προβλέψει πόσο θα κρατήσουν γιατί δημιουργούνται πολλοί παράμετροι που δεν μπορείς να τους υπολογίσεις από την αρχή».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Καταρχήν πόσο αντέχουνε τα κράτη να κρατήσουν έναν πόλεμο, βλέπετε μια ολόκληρη Ρωσία έχει εξαντλήσει όλο της το οπλικό δυναμικό οπότε φανταστείτε στο επίπεδο που είμαστε και εμείς και η Τουρκία, που είμαστε εξαρτώμενα κράτη στα θέματα της άμυνας, πόσο μπορούμε να αντέξουμε αλλά όσο και να μπορούμε να αντέξουμε η καταστροφή θα είναι τεράστια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν νικητές και νικημένοι στους πολέμους η ζημιά είναι ανάλογη και στις δύο μεριές».

«Αγωνιά η Τουρκία να εμπλακεί στα θέματα ενέργειας»
Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, σχολίασε ότι δείχνει την αγωνία της Τουρκίας να εμπλακεί στα θέματα της ενέργειας γιατί στις δικές της περιοχές δεν έχει., ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για προσπάθειά να εξασκήσει πίεση με όλους τους τρόπους στην Ελλάδα και μέσω της Ελλάδας στην Αμερική και την ΕΕ.

Αν γίνονται παραβιάσεις, πρέπει να δείξουμε αντίσταση
«Εξαρτάται τι γίνεται αν παραβιάζεται κυριαρχία ή κυριαρχικό δικαίωμα. Για παράδειγμα, αν έχεις οριοθετήσει ΑΟΖ και είναι συμφωνημένη εκεί παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα οι τρόποι που πρέπει να αντιδράσεις πρέπει να είναι σαφείς. Δεν ξέρω αν θα φτάσεις στη σύγκρουση αλλά πρέπει να δείξεις με κάθε τρόπο ότι αυτό δεν θα το επιτρέψεις να γίνει. Όταν πάει κάποιος να παραβιάσει μια περιοχή την οποία και διεκδικείς και κυριαρχικά σου ανήκει πρέπει να εμφανίσεις μια αντίσταση. Δημιουργείς μια δύναμη η οποία λέει «δεν επιτρέπετε να περάσετε» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης για το τις παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.