ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΑ: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start που έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων των δύο πλευρών.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Η συνθήκη New Start υπεγράφη το 2010 και περιορίζει τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο ανώτατο όριο των 1.550 στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών για την κάθε πλευρά, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 30% σε σχέση με το ανώτατο όριο που είχε τεθεί το 2002. Περιορίζει επίσης στους 800 τους εκτοξευτές πυραύλων και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη για την κάθε πλευρά. Αυτό που απομένει αρκεί για να καταστρέψει την Γη πολλές φορές.

Προ ημερών, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ ότι η Ρωσία παραβιάζει τη συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και κάλεσαν τη Μόσχα να επανέλθει στον δρόμο της συμμόρφωσης.

“Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφωνούν πως η Συνθήκη Νέα START συμβάλλει στη διεθνή σταθερότητα θέτοντας περιορισμούς στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση στις αρχές Φεβρουαρίου το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το ανώτατο πολιτικό όργανο του ΝΑΤΟ.

“Κατά συνέπεια, σημειώνουμε με ανησυχία πως η Ρωσία απέτυχε να συμμορφωθεί με νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις βάσει της Νέας Συνθήκης START”.

Η Δύση παίζει βρώμικο παιχνίδι – Δύσκολη στιγμή για τη Ρωσία

Στην ομιλία -διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό από το βήμα της Δούμας, τρεις ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι «παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι» με τους πολίτες και με την Ουκρανία αλλά παραδέχθηκε ότι η ομιλία του γίνεται σε μια «πολύ δύσκολη» στιγμή για τη Ρωσία και σε ένα «πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε Δύση και ΝΑΤΟ επισημαίνοντας ότι μιλούσαν δημοσίως για την προμήθεια πυρηνικών όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου πριν την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όρο που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εργάζονται «για να διασφαλίσουν την ασφάλεια» στην «ιστορική γη» (σ.σ. αναφέρεται στην Ουκρανία).

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τον Φεβρουάριο του 2022 όλα ήταν έτοιμα για μια επιχειρήση του Κιέβου στο Ντονμπάς. Το ξαναλέω, αυτοί άρχισαν τον πόλεμο και εμείς χρησιμοποιήσαμε βια για να τον σταματήσουμε» είπε ακόμα ο Πούτιν. Όπως είπε στόχος της Δύσης είναι να αποκτήσει υπέρτατη δύναμη και η Σεβαστόπολη ήταν ο επόμενος στόχος.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του στη Δύση ο πρόεδρος της Ρωσιας υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο – τρομοκράτες, Ναζί ακόμα και τον Διάβολο – για να πολεμήσει την χώρα του.

Κατά την ανάγνωση Πούτιν οι Ουκρανοί είχαν γίνει «όμηροι των δυτικών αφεντικών τους» που είχαν καταλάβει τη χώρα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά. «Το καθεστώς του Κιέβου δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε, επίσης, της χώρες της Δύσης ότι προσπαθούν να μετατρέψουν μια τοπική διαμάχη σε παγκόσμια λέγοντας ότι «θα απαντήσουμε κατάλληλα. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».

Κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει.

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα «διαφορετικό σενάριο» πίσω από την πλάτη της, τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος. «Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Με αφορμή, δε, την πρόσφατη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει εξαπολύσει ατελείωτες κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας. «Η Δύση απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» ως αποτέλεσμα του πολέμου, κι έχει διαπράξει πολλαπλά πραξικοπήματα», τόνισε.

«Η Δύση ξεκίνησε μια στρατιωτική αλλά και οικονομική επίθεση σε βάρος της Ρωσίας»

Ο Πούτιν κατηγόρησε, επίσης, τη Δύση για «κλοπή» των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας και είπε ότι «η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει όλους αυτούς τους κινδύνους».

Τόνισε επίσης ότι η Δύση έχει ξεκινήσει «μια στρατιωτική αλλά και οικονομική επίθεση» σε βάρος της Ρωσίας.

«Δεν έχουν επιτύχει σε κανέναν από αυτούς τους τομείς», είπε και πρόσθεσε:

«Οι εμπνευστές των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας αυτοτιμωρούνται.. Προκάλεσαν αύξηση των τιμών στις χώρες τους, το κλείσιμο εργοστασίων, την κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και λένε στους πολίτες τους ότι φταίνε οι Ρώσοι».

Αναφερόμενος στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους πολεμώντας στο ουκρανικό μέτωπο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την σύσταση ενός ειδικού ταμείου για να βοηθήσει τους συγγενείς τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε επίσης να ευχαριστήσει τους πολίτες που συμμετείχαν στα αμφιλεγόμενα δημοψηφίσματα που διενεργήθηκαν στις μερικώς κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στα τέλη του περασμένου έτους.

«Θα ήθελα να εκφράσω μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους πολίτες των περιοχών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Εσείς οι ίδιοι καθορίσατε το μέλλον σας. Κάνατε την επιλογή σας παρά τις τρομοκρατικές απειλές των ναζί. Δίπλα σας διεξάγονταν στρατιωτικές επιχειρήσεις και εσείς κάνατε την επιλογή να είστε μαζί με τη Ρωσία. Να είστε μαζί με την πατρίδα σας».

Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσοι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν στο ουκρανικό μέτωπο .

«Η Δύση έχει κάνει κανόνα την παιδεραστία»

Τόνισε ακόμη ότι στη Δύση «ακόμη και η παιδεραστία ανακοινώνεται ως κάτι το φυσιολογικό», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω στοιχεία, κι ότι αναγνωρίζει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου.

«Αυτό είναι μια χαρά. Είναι ενήλικες. Έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους. Είμαστε πάντα πολύ ανεκτικοί με αυτό στη Ρωσία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.