ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Στόχος ιερόσυλων έγινε μέσα σε διάστημα δύο ημερών ο τάφος του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου όπως κατέγραψαν και οι κάμερες ασφαλείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Κυριακής, στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου ενταφιάστηκε στις 16 Μαρτίου ο μακαριστός Πρωθιεράρχης.
Άγνωστοι βεβήλωσαν στις 14 Απριλίου τον τάφο σπάζοντας τον σταυρό ενώ την επόμενη ημέρα άνδρας, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, επανέλαβε την ίδια πράξη η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα ενώ φορείς της πόλης και εκκλησιαστική παράγοντες καταδίκασαν τις ενέργειες.

Την υπόθεση πλέον έχουν αναλάβει οι αρχές ασφαλείας οι οποίες έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των δραστών προκειμένου αυτοί να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου. Θα προηγηθεί η τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγορίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.