Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια για το γενέσιον της Θεοτόκου.

«Από τη στιγμή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ιστορία του κόσμου ο χρόνος άρχισε να τρέχει προς την σάρκωση του Χριστού και τη σωτήρια στιγμή της εμφάνισης του Υιού του Θεού ανάμεσα στους ανθρώπους.

Και γι΄ αυτό στη σημερινή εορτή η Εκκλησία ψάλλει και χαίρει, επειδή «σήμερα στη γη ο Παντοδύναμος Θεός προετοιμάζει για τον εαυτό του έναν άγιο Θρόνο, και έτσι τίθεται η αρχή της σωτηρίας μας» (Στίχος του Μεγάλου Εσπερινού της Γέννησης της Θεοτόκου). Χάρη σε Αυτήν και τη συνειδητή βοήθειά της στο έργο της οικονομίας του Θεού, το παλιό πέθανε και η εποχή του Νόμου έδωσε τη θέση της στο νέο, την εποχή της Χάριτος και της αγάπης, με την καινή διαθήκη. Ζούμε σε αυτήν την εποχή σήμερα, απολαμβάνοντας τους καρπούς της Σαρκώσεως και αναμένεται από εμάς να παρέχουμε την ίδια, συνειδητή βοήθεια στο έργο του Θεάνθρωπου. Το μυστήριο της ενανθρώπισης του Θεού -αν και αποτελεί αναφαίρετο μέρος του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου, δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ιερή συγκατάθεση και συμμετοχή της Παναγίας: «ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ῥῆμά σου. καὶ ἀπῆλθεν ἀπ᾿ αὐτῆς ὁ ἄγγελος.» (Λουκάς 1:38)», είπε στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος.

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.